Над 1,7 млн. лв. ще получат училищата за електронни ресурси

...
Над 1,7 млн. лв. ще получат училищата за електронни ресурси
Коментари Харесай

Над 1,7 млн. лв. за електронни ресурси и учебни помагала в училищата

Над 1,7 млн. лева ще получат учебните заведения за електронни запаси и образователни пособия , реши държавното управление.

Средствата са разпределени по националните стратегии „ Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение ” и „ Учебници, образователни комплекти и образователни пособия ”.

По първата стратегия 1640 общински просветителни институции ще получат общо 1 135 600 лева Финансирането е за внедряване на просветителни електронни запаси и наличие, програмен продукт за професионално образование, софтуерни артикули за администриране и ръководство на образователния развой, както и поддръжка на съпътстващите действия по потреблението им като част от просветителния развой.

Средства за интернет получават 1205 общински просветителни институции - общо 404 840 лева На три общински учебни заведения се дават общо 168 740 лева за създадени 7 образователни пособия на непознат език по общообразователните предмети за IX и за X клас, като се изключи образователния предмет български език и литература и образователния предмет непознат език. Едно общинско учебно заведение получава 29 460 лева за правене на образователно пособие по български език като непознат за начален стадий за възпитаници, търсещи или получили интернационална протекция, и мигранти.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР