Начинът, по който Швеция се отнесе към коронавирусната пандемия, различен

...
Начинът, по който Швеция се отнесе към коронавирусната пандемия, различен
Коментари Харесай

Съседите на Швеция са влошили мнението си за нея

Начинът, по който Швеция се отнесе към коронавирусната пандемия, друг от по-голямата част от строгите карантини в Европа, промени към по-лошо отношението на скандинавските съседи, демонстрира оповестено през днешния ден изследване, съобщи Ройтерс.

Почти 40% от допитаните в Норвегия, Финландия, Дания и Исландия споделят, че са станали по-малко положителни към Швеция през миналата година, а тактиката на Стокхолм по отношение на Covid-19 е най-често посочваната причина за това, демонстрира изследването на Шведския институт, обществена организация, която разпространява страната по света.

Швеция пое по друга пътека от съседите си по време на пандемията и избра да не постанова строги локдауни, въпреки че последователно усили към момента най-вече доброволните ограничавания на обществени събирания и обществени действия.

Около 750 000 от 10 млн. шведи са били с позитивен тест за Covid-19, а над 13 000 са умрелите – смъртност, която е надалеч по-висока от тази в скандинавските съседи, само че по-ниска от някои европейски страни, предпочели карантина.

Хиляди смъртни случаи имаше в домове за възрастни.

„ Хората считат, че шведската тактика по отношение на пандемията е имала пропуски или е била неправилна. Посочената причина е, че Швеция не е съумяла да защищити шведските жители задоволително, изключително уязвимите групи “, показва Институтът. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР