Начинът, по който хората се движат предоставя уникален поглед върху

...
Начинът, по който хората се движат предоставя уникален поглед върху
Коментари Харесай

Начинът, по който се движите, разкрива личностните ви черти

Начинът, по който хората се движат дава неповторим взор върху тяхната персона, устонови ново проучване. В бъдеще това може да разреши на здравните експерти да диагностицират и лекуват психологични болести, написа сп. "Обекти ", базирайки се на PsyBlog.

Изследването демонстрира, че всеки има „ самостоятелен моторен автограф “, който дефинира по какъв начин се движи. Това включва неща като скорост и тежест на придвижванията. Участниците в опитите е трябвало да взаимно да копират придвижванията си. Учените са открили, че хората, които се движат по сходни способи, демонстрират и по-добро групово държание. Според тях, хората, които си наподобяват по придвижванията, ще могат също и да взаимодействат по-ефективно.

„ Въпреки че човешкото придвижване е добре проучено, това, което към момента не се схваща задоволително, са разликите, които всеки от нас показва, когато се движим – без значение дали е по-бързо, по-леко или по-гладко, да вземем за пример - споделя професор Красимира Цанева-Атанасова, един от създателите.

Това проучване демонстрира, че хората, които се движат по избран метод, също реагират по сходни способи, когато извършват взаимни задания. По създание, нашите придвижвания дават визия за нашите присъщи личностни черти. Това, което демонстрираме, е че хората нормално реагират и взаимодействат с хора, които са сходни на тях. Но нашето проучване също по този начин демонстрира, че придвижването дава индикатори и за поведенческите характерности на един човек. Следователно може да се употребява в бъдеще за диагностициране на пациенти с избрани болести, съдейки по метода, по който се движат и реагират по отношение на другите. “

Изследването е оповестено в Journal of The Royal Society Interface.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР