Начинът, по който хората около нас реагират на емоционални събития

...
Начинът, по който хората около нас реагират на емоционални събития
Коментари Харесай

Негативното мислене може да е заразно

Начинът, по който хората към нас реагират на прочувствени събития - без значение дали става въпрос за позитивни или негативни реакции - може да бъде инфектиран, изключително в случай че самите ние сме в положение на прочувствена неустойчивост, написа Live Science.

Нещо повече, нарасналият риск от меланхолия, която идва с отрицателните мисли, също може да бъде прихванат в такива моменти, смятат учени. Те се базират на изследване на 103 двойки студенти-първокурсници, които споделят една стая. Анализът демонстрира, че така наречен " когнитивна накърнимост " или наклонността да мислите, че отрицателните събития са отражение на неспособността на даден човек и че водят до още отрицателни неща, е напълно същинска. Онези, при които конгитивната накърнимост е изключително мощна, са изложени на по-висок риск от това да развият меланхолия.

" Установихме, че когнитивната накърнимост на участниците до доста огромна степен се въздейства от хората, с които съжителстват ", се споделя в публикацията в Журнала по клинична логика на психиката. " Всички участници в проучването бяха определени на инцидентен принцип и единствено след три месеца взаимен живот се появиха ясни признаци на заразния темперамент на мисленето ".

Проучването демонстрира, че студентите, при които конгитивната накърнимост се е повишила през трите месеца са развили два пъти по-сериозни признаци на меланхолия през идващите шест месеца. Особено рискови са фактори като мощни прочувствени безредици и огромни промени в персоналния живот, които ускоряват уязвимостта ни от отрицателни внушения.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР