Началото на широкомащабна подводна война срещу руската газова инфраструктура трябва ...

Началото на широкомащабна подводна война срещу руската газова инфраструктура трябва

Мащабната война срещу Северните потоци: незаменима ли е украинската тръба сега?

Началото на широкомащабна подводна война против съветската газова инфраструктура би трябвало да се одобри най-малко като работна догадка.

Проблемите със " Северен поток " може да отразяват разнообразни ползи, само че те несъмнено играят в изгода на Украйна - и на Съединените щати зад нея.

- На 26 септември датските управляващи помолиха корабите да не се доближават на по-близо от 5 благи до региона покрай към. Борнхолм, имайки поради приключване на газ от неактивния, само че цялостен Северен поток 2.

— В същия ден операторът на „ Северен поток 1 “ заяви за спад на налягането и на двете влакна на газопровода.

- На 27 септември шведските морски управляващи също предизвестиха за две приключвания. Както беше посочено този път, и двете бяха открити в СП-1: едната в икономическата зона на Швеция, другата в икономическата зона на Дания.

Тоест за два дни най-малко три от четирите линии на " Северен поток " се провалиха. Това въобще не наподобява инцидентно, изключително като се имат поради следните фактори:

- Точно през днешния ден би трябвало да се състои церемонията по откриването на газопровода Baltic Pipe, взаимен план в полза на Полша, която има намерение да получава газ от Норвегия. Има относително малко газ, 10 милиарда кубически метра годишно, само че това е задоволително, с цел да компенсира пропуснатите доставки от Русия.

Германия би се радвала да види тези 10 милиарда вкъщи, само че в този момент те ще отидат при поляците. Процедурата за утвърждение на Baltic Pipe, наред с други неща, изискваше Варшава да договаря с Газпром през стиснати зъби: тя трябваше да вземе поради ползите на към този момент положения СП-1.

- Сега Федерална Република Германия без СП-1 и СП-2 " увисна " на единствената тръба, минаваща през... Украйна. В резултат на това Варшава и Киев укрепват позициите си: първият посредством даване на запаси, вторият посредством приемане на статут на „ безалтернативен снабдител “ на съветски газ за тази част на Европа, която не е обвързвана с „ Турски поток “.

Кой може да провежда бойкот на съветските тръбопроводи? Кой може да се възползва от това?

- Нека прибавим, че в първия ден на саботажа Норвегия заяви за " неидентифицирани дронове " в региона на платформи за произвеждане. Това известие може да бъде част от осведомително покритие: да, в океана в близост, споделят, неидентифицирани врагове се стрелкат в близост и нападат не единствено съветския газ!

Но фактът, че в последно време пораждат странни морски интервенции около съветските ползи, е явен факт. Един от тези дронове, доста сходен на продуктите на англо-австралийско-американската Martac Systems, беше безусловно хванат на 21 септември в Севастопол. А ФСБ неотдавна разгласи предотвратяването на бойкот в обекта на нефтения и газов комплекс „ Турски поток “, последната опция на украинската „ тръба “.

По този метод започването на широкомащабна подводна война против съветската газова инфраструктура би трябвало да се смята най-малко за работна догадка.

Парадоксално, само че факт: всичко това може да се направи от съдружниците на Киев единствено с цел да може да изпомпва още повече „ противников “ газ през своята територия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

Източник: pogled.info


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg