Началото на сезона в Световния рали шампионат е факт и

...
Началото на сезона в Световния рали шампионат е факт и
Коментари Харесай

Sportal Motorsport: Очаквана ли беше победата на Ожие в рали „Монте Карло”?

Началото на сезона в Световния рали шампионат е реалност и борбата започва с класиката „ Монте Карло ”, в която 8-кратният международен първенец Себастиен Ожие завоюва 9-ата си рекордна победа в обичаното му съревнование.

Водещите на Sportal Motorsport Георги Иванов и Евгени Въков дискутират първата огромна рали борба за годината и представянето на Ожие и компания в ралито, което се оказа много по-различно от предходните му издания главно поради неналичието на сняг.

Световният първенец Кале Рованпера започва отбраната на купата си с второ място в генералното класиране и оптимален брой точки от пауър стейджа. Дали обаче това беше максимумът, на който можеше да се надява в Монте Карло финландецът? И сме отделили особено внимание на драмата в WRC2, където успеха се реши след наказване и с разлика от 0,5 секунди.

И тази година няма да има Гран При на Китай във Формула 1 и календарът остана с 23 надпревари – какво значение има това за международния шампионат и дали ще има бъдеще за старта в Шанхай. Колко е значим Китай за Формула 1 и дали и противоположното е значимо.

Естествено, сезонът в MotoGP също наближава, международният първенец Франческо Баная избра да кара с №1 през идната акция. Евгени Въков изяснява доста в детайли по какъв начин водачите си избират номерата и за какво Баная кара с №63 и кой в действителност му избра №1 за 2023.

Приятно гледане!

Снимки: Gettyimages | Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР