Началото на коледните празници поставиха пловдивските арменци с украсяването на

...
Началото на коледните празници поставиха пловдивските арменци с украсяването на
Коментари Харесай

Седмокласничката Ануш получи стипендия пред коледната елха

Началото на коледните празници сложиха пловдивските арменци с украсяването на елхата в двора на храма „ Сурп Кеворк “. Всяко дете носеше играчка, която сложи на дръвчето, а свещеникът на черквата благослови присъстващите.



За 13-а поредна година тържеството се провежда от фондация „ Аракс “, откъдето обявяват и кое дете получава стипендия за подготовката си за кандидатстване в елитно учебно заведение по желание. Тази година тя беше връчена на седмокласничката Ануш.

„ Средствата се отпускат от фондацията, като критериите не са свързани с финансовото състояние на фамилиите, а съгласно триумфа в учебно заведение и достиженията на детето в извънкласните форми. Само в случай че децата са с идентични индикатори, преимущество има това, което е от семейство с по-ниски приходи “, сподели Сърпухи Каприелян от фондацията.



Празникът продължи с игри, танци, песни и занимания в залата до храма. „ Както всеки арменски празник - не може без ядене. Затова сме се погрижили и ние, от фондацията, и бабите, и майките, “ съобщи Сърпухи, показвайки отрупаните с лакомства маси. Аниматори и фокусници се бяха погрижили за заниманията на малчуганите, които се радваха за връщането на празника след двегодишното му спиране поради пандемията.

" Арменците в Пловдив сме щастливи хора, тъй като честваме най-светлия празник Рождество два пъти - един път с българските си другари, а по-късно, на 6 януари и съгласно арменските обичаи ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР