Началото на клей сезона за Елена Рибакина не се оказа

...
Началото на клей сезона за Елена Рибакина не се оказа
Коментари Харесай

И шампионката от ИУ напусна борбата: 62-рата в света шокира Рибакина на старта в Мадрид

Началото на клей сезона за Елена Рибакина не се оказа толкоз оптимистично, откакто шампионката от Индиън Уелс беше принудена от физически дискомфорт да се откаже по време на осминафиналния си мач на конкуренцията в Щутгарт през предходната седмица. Проблемът за казахстанската представителка по всичко проличава, че не е отшумял по този начин бързо и в хода на днешния ден финалистката от Аустрелиън Оупън откри присъединяване си на WTA 1000 шампионата в Мадрид по извънредно разочароващ метод, откакто международната номер 62 Анна Калинская сервира сензацията и я отстрани - 7:5 4:6 6:2. С изненадващия си успех рускинята подпечата класирането си за третия кръг в испанската столица, където ще срещне 27-ата сложена Петра Мартич.

Още през цялото време на дуела двете тенисистки влязоха в люта борба между тях от дъното на корта, като никоя от тях не съумяваше да вземе превъзходство над сервиса на другата и геймовете се трупаха в активите на подаващите. Въпреки впечатляващия си начален удар и фактът, че е преди всичко за сезона в WTA Тура по асове, то Рибакина позволи прочут в нивото си в последния вероятен миг преди чукащия на вратата тайбрек, при което Калинская не се поколеба да осъществя пробив и отмъкна откриващия сет.

На старта на втората част международната номер 7 подвигна оборотите и си обезпечи куп благоприятни условия за ранен брейк, от които не съумя да оползотвори нито една и броени минути по-късно рецесията в представянето ѝ се задълбочи, откакто тя съобщи подаването си в актива на непоставената тенисистка. Предусещайки усета на загубата, Рибакина не позволи духът ѝ да бъде грохнал и незабавно заигра покрай върха на качествата си, което ѝ донесе на сметката четири от идващите пет гейма и тя изравни резултата в обособените сетове.

Рускинята на собствен ред остана невъзмутима и с настъпването на решителната трета част спря серията на фаворитката, като отмъкна сервиса ѝ, с цел да поведе с пробив. Впоследствие шампионката от Уимбълдън дочака своя късмет, когато в четвъртия гейм разполагаше с брейкбол, но международната номер 62 не трепна и отрази опцията пред съперничката си, като в идните минути дублира преднината си в резултата и на лично подаване узакони сензационната си победа, с която изхвърли седмата сложена от шампионата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР