Началото на традиционната благотворителна кампания Да подарим надежда за Коледа, провеждана ...

PromoMall.bg
Началото на традиционната благотворителна кампания Да подарим надежда за Коледа, провеждана

Започна благотворителната кампания „Да подарим надежда за Коледа“ в Кърджали

Началото на традиционната благотворителна акция „ Да подарим вяра за Коледа ” , провеждана под патронажа на регионалния шеф на Кърджали , оповестиха от Областна администрация.

И тази година тя ще поддържа деца и младежи с физически увреждания и в неравностойно обществено състояние.

Гражданите, институциите, бизнеса и всеки, който желае, ще може да се включи в самодейността, като направи подаяние: по банков път, в касичката на Българския червен кръст (БЧК) в Кърджали или с дарителски лист в офиса на Областния Съвет на БЧК.

„ Всяко дълго пътешестване стартира с една дребна стъпка. Да я създадем дружно! “, показват от Областната администрация и допълват, че акцията ще завърши на 31 януари 2023 година
„ Да подарим вяра за Коледа “, под патронажа на регионалния шеф, се организира за поредна година и се е трансформирала в традиция.

За последните години приносът на кърджалийската общност и бизнеса в коледната акция надвишава 170 000 лв.. Само през последната година събраната сума бе в размер на 33 788, 53 лева., с които бяха подкрепени 11 деца с по 3 000 лева., а остатъкът бе възложен на Областен фонд „ Милосърдие “ към БЧК.

Източник: dariknews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg