Начало на първото издание на фестивала ще дадат група ЕTNOTIX

...
Начало на първото издание на фестивала ще дадат група ЕTNOTIX
Коментари Харесай

Sofia Ethno Night Festival представя емблематичните артисти в жанра на 30 и 31 октомври

Начало на първото издание на фестивала ще дадат група ЕTNOTIX и Lyrra с премиера онлайн на най-новата си ария „ Дюлбер Яна “. Видеотокъм нея беше показано преди броени дни в YouTube канала CHINARY Bulgaria и незабавно провокира позитивни мнения за респектиращото отношение и актуалния автентичен прочит на фолклора.

„ Дюлбер Яна “ е емблематична национална ария от тракийската фолклорна област, която етно рок групата пречупва през своето светоусещане и светоглед. Типичното етно рок звучене на групата придава актуален образ на композицията и я прави по-близка до днешния ден, докосвайки сърцата на доста хора с разнообразни музикални усети.

Идеята за актуалния аранжимент на „ Дюлбер Яна “ е на Любомира Павлова – Lyrra, само че цялостната визия на песента вършат дружно цялата група ЕTNIOTIX.

Във втората вечер на Sofia Ethno Night Festival - 31 октомври, на сцената на Club Music Jam със своите истински фолклорни тълкования ще излязат Булгарина, Чинари Дръмс и Cinga Manga Funk.

Началото на концертите и в дата фестивални дни е в 19.00 часа.

За феновете на етно музиката, които желаят да се приближат оптимално и да опознаят в основи този род, инструментите, техниките на свирене и пеене, е очакван двудневен семинар и workshop с музикантите, който ще се организира на 31 и 30 октомври сред 11:00 и 15:00 ч.

Първото издание на Sofia Ethno Night Festival е замислено директно преди Деня на националните будители 1 ноември като жест на внимание и респект към фолклорните обичаи, които са част от нашата история, народопсихология, само че и нашето настояще и бъдеще. Организаторите на фестивала подсигуряват строгото съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР