Начало Как да се включа Вдъхновените Вижте чудните подлези на

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Вижте чудните подлези на
Коментари Харесай

Вижте чудните подлези на София

Начало Как да се включа Вдъхновените Вижте чудните подлези на София (СНИМКИ) За едно забавно градско пространство, което може да наподобява добре, споделя Юлия Иванова  Сабина Иванова 17 септември 2019, 13:21  Вижте чудните подлези на София (СНИМКИ) Източник: ПОдЛезно, персонален списък
овечето хора несъмнено не свързват подлезите с положителни асоциации, даже в противен случай.

Общото разбиране е, че това са мръсни, рискови и неподдържани места, които не оферират нищо на града.

Именно това факсимиле се пробва да пребори Юлия Иванова от "ПОдЛЕЗНО " , за която там, където има проблем, има място за решение, а не за оттегляне.

ВИЖТЕ ЧУДНИТЕ ПОДЛЕЗИ НА СОФИЯ
Чудните подлези на София  Вдъхновените подлези София  Вдъхновените подлези София  Вдъхновените подлези София  Вдъхновените подлези София
"Както множеството положителни хрумвания, и тази беше родена от проблем - мрачните, мръсни и миришещи подлези в столицата ", споделя Юлия и добавя: "Това беше един от проблемите, които обсъждахме с екип Градска среда във форума “Идеите - това сме ние” преди към този момент 6 години.
 Подлезите в София
Обединени към ползите си в областта на архитектурата и урбанизма, група неопитни студенти се осмелихме… да развихрим въображението си, да използван всичките си познания от университета, да впрегнем родственици и другари и да покажем своята отговорност като жители към средата, в която живеем. "

Като всяко ново начинание, в началото задачата на Юлия и сътрудниците й освен наподобява сложна, а напряко невъзможна.

" Никой не вярваше в нас - нито приятелите, нито роднините… даже и ние самите не вярвахме, че група инцидентно събрани студенти, без пари, връзки и опит, могат да реализират някаква смяна . Дори да измислим по какъв начин - никой не би ни разрешил. Дори някой да ни разреши - за броени дни всичко щеше да е унищожено от вандали… ", спомня си Юлия.
 Юлия Иванова
"Може би тогава самата реализация ни се е коствала невъзможна, само че от камбанарията на днешния ден, би трябвало да кажа, че най-голямото ни предизвикателство беше да пречупим мисленето на близките. У тях като че ли нямаше нито лъч вяра и всички ни поучаваха да не си губим времето с такава идея пердута

Борбата беше огромна - както с другите, по този начин и в нас самите, само че някак си техният песимизъм за нас се превръщаше в още по-силна мотивация и, след месеци усърдна работа, открихме първия си план - Природния подлез. Отзвукът беше извънредно положителен. Тогава пристигна и тежкото решение - бяхме се събрали с задачата да възобновим един подлез, само че - желаеме ли да продължим самодейността? Има ли смисъл всичко това ?

Отговорът не закъсня .

Той пристигна от няколко места - един дядо, който инцидентно минаваше през подлеза, ни подари кутия бонбони в символ на благодарност за нашата работа . Столична община в лицето на Дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” стартираха годишен конкурс, в който финансират юношески планове, в резултат на ползотворната си работа с нас. Доброволци, медии и сътрудници ни търсеха и се интересуваха коя е идната ни самодейност...
 Подлезите в София
И по този начин преодоляхме себе си и страховете си, тъй като видяхме, че сътворяваме стойност за доста хора. Днес, шест години по-късно, получаваме редица предложения за планове в учебни заведения, детски градини и площадки, университети, споделени работни пространства... Работим към този момент няколко години със страхотни спонсори и сътрудници като дирекция ПИСТ на Столична община и някои от районните администрации и доста, доста други. Наши планове са отразявани във всички национални и голям брой локални и профилирани медии.

Това, че нашата работа има смисъл изключително мощно пролича през актуалната година, в която за първи път излязохме от София с едно учебно заведение в Разлог и подлез в Европейската столица на културата - Пловдив. Започваме и интензивно да си търсим нови попълнения в екипа - всеки, който е подготвен да отделя от свободното си време с цел да основава една по-добра среда към нас е добре пристигнал да ни написа . "

Столицата ни един превъзходен и въодушевяващ град. Какво дава той, съгласно Юлия? "Усещането, че няма невъзможни неща. Столицата ни е многолика и събира интелигентни, стимулирани и амбициозни хора на едно място и, когато човек попадне измежду такива съидейници, всичко наподобява постижимо. Затова и аз се стремя да се заобикалям с хора, които да ме дърпат напред. "

За нея вдъхновяващи са и хората, с които споделят общата идея.

" Екипите ми са най-голямото ентусиазъм за мен. За мен най-важното нещо е да работя с положителни хора, можещи и търсещи, такива, с които дружно да растем и да реализираме взаимни триумфи ", приключва описа си Юлия.

С нея и работата й можете да се запознаете на 17.09 на събитието TedXSofia.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР