Начало Как да се включа Вдъхновените Нидерландски учени произвеждат ток

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Нидерландски учени произвеждат ток
Коментари Харесай

Нидерландски учени произвеждат ток от растения

Начало Как да се включа Вдъхновените Нидерландски учени създават ток от растения Иновация, която може да избави света  Сабина Иванова 15 май 2019, 08:36
ова е една история за решение на огромен проблем, което може да се окаже безусловно под носа ни.

Или най-малко по този начин се надява Мариолан Хелдер от Университета за технологии и околна среда във Вагенинген, Нидерландия.

За Вдъхновентие и Vesti.bg изобретателката споделя повече за създаването, която може да се окаже основна за бъдещето и околната среда.

Как стартира всичко?
 Мариолан Хелдер
Мариолайн и нейният екип стартират плана Plant-e като научна разработка в университета, до момента в който са докторанти, дружно със своя учител.

В следствие обаче те посвещават цялото си време на концепцията, тъй като стартират да откриват от ден на ден смисъл в нея. И желаят да я изведат на пазара, колкото се може по-бързо.

Какво представява Plant-e?

Звучи необикновено, само че е реалност: нидерландската група учени открива, че от процеса на напредък на растенията може да се създава електричество .

Как става това? Чрез фотосинтезата, растението създава органична материя, която употребява при растежа си.

Част от тази материя обаче се оказва непотребна и растението я изхвърля в почвата. Там, към корените на растението, бактериите разграждат органичния материал.
 Изобретението
По време на разграждането, се освобождават електрони, под формата на биологичен боклук. Технологията Plant-e трансформира тези електрони в електричество.

За компликациите и увереността

Мариолайн е в София с екипа си, с цел да показа създадения от тях артикул на фестивала Webit. Те се надяват да намерят вложители, с които Plant-e да стъпи съществено на пазара.

Но какво стои зад този съвсем 5-годишен непрестанен труд? "Грижата за околната среда ", споделя Мариолайн и добавя: "Всички знаем, че идват няколко доста огромни провокации за човечеството в близко бъдеще и едно от тях е смяната в климата . И аз съм извънредно отдадена на това да подобря нещата. "

"Ако засаждаме повече растения, това значи, че ще понижим въглеродния диоксид. А в случай че успеем и да произведем електричество от това - на процедура ще имаме произвеждане на сила без нездравословни излъчвания. И това може да се окаже гражданска война . "
 Изобретението
По пътя към реализирането на фантазията обаче Мариолайн и екипът й срещат компликации. Като всички учени - те желаят технологията им да се развива по-бързо. Но това не е толкоз значимият проблем, колкото обстоятелството, че създаването е ексцентрична и е отвън рамките, в които постоянно се пробват да ги слагат.

Тя обаче желае да осъществя технологията оптимално покрай първичния й тип.

" Не се отхвърлям от концепцията си, тъй като считам, че може да промени света към по-добро . "

Съветът на Мариолайн към всички, които имат сходни хрумвания, които са "извън кутията " е да не стопират да имат вяра в това, което вършат.
 Част от екипа на Plant-e в София.
" Много хора ще се опитата да ви накарат да се чувствате, все едно не сте на прав път. Послушайте инстинкта и вътрешния си глас. Те няма да ви подведат. Ако имате чувството, че това, което вършиме е вярно - то евентуално е такова. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР