Начало Как да се включа Вдъхновените Мосю Пиер - френският

...
Начало Как да се включа Вдъхновените Мосю Пиер - френският
Коментари Харесай

Мосю Пиер - френският козметичен джентълмен

Начало Как да се включа Вдъхновените Мосю Пиер - френският козметичен благородник Каква е историята на един от най-богатите мъже на Франция и наследството, което е оставил 3 октомври 2019, 20:47  Мосю Пиер - френският козметичен благородник Източник: Avène
Всеки човек има история. Някои са елементарни, даже скучни, текат постепенно, без нищо забавно и значимо да се случи в тях. Други са шеметни и удивителни, шарени и цялостни с крайности и прекарвания. А трети стартират нормално, с цел да се развихрят във вдъхновяваща и увличаща приказка, която единствено животът и геният на единици персони могат да сътворят.

Тази, е тъкмо такава и се отнася за човек, който в България съвсем никой не познава, макар че той ни допира нежно и внимателно с продуктите си всекидневно. Но с цел да разберем какво стои зад магията на тези артикули, би трябвало да забележим кой е индивидът зад тях и неговата персонална философия.

Името на Пиер Фабр, вторият по благосъстояние във Франция човек, не е доста известно у нас, само че в родната му страна и изключително в югозападния департамент Тарн се произнася с почит и дълбока благодарност. А тези, които са го познавали персонално, не могат да спрат да приказват с обич за него и това, че са маркирани от до момента с него проличава по метода, по който блестят очите им, когато описват.

Пиер Фабр е роден на 16 април 1926г в Кастър, където татко му е текстилен търговец . Тъй като мечтае да стане фармацевт, Пиер отпътува за Тулуза, където приключва локалния факултет. След дипломирането си се връща в родния Кастър и през 1951г. купува дребна аптека, в чиято задница, с малко съоръжение, от любовта му към природата и увлечението към фитотерапията, се раждат артикули, полагащи началото на Pierre Fabre Laboratories. Така той съчетава специалността си на фармацевт със пристрастеността си към ботаниката, а мощния предприемачески и визионерски дух поставят началото на дермо-козметиката в целия свят. Основното схващане на Пиер Фабр е, че продуктите за кожа и коса изискват същата суровост на произвеждане, както фармацевтичните артикули. И това важи за безусловно всички артикули от фамилията на Pierre Fabre – Klorane, A-Derma, Ducray, Elancyl, Eau Thermale Avène, Galenic, Rene Furterer.
 Ретро фотография на аптеката
Изключително непретенциозен, само че горделив със своята компания и със чиновниците си, той основава така наречен промишлен национализъм , който дава мощни корени на групата в неговия роден край, на който той остава лоялен и благодарен до края на живота си. Освен, че мести офиса на компанията си от Париж в родната си област, той концентрира там и цялото произвеждане. Това дава занаят на всички поданици на района , само че също по този начин работи за запазване на природата, съкращавайки нездравословните излъчвания от превоз. Всички артикули се създават и пакетират там, където се събират растенията или извира водата.

Заводът, в който се създават продуктите A-Derma, е наоколо до нивите с овес Rhealba®, кълновете от който са съществена съставна част за [VV1] продуктовите гами. За тези артикули на Klorane, за които се употребяват от други страни (например моринга от Мадагаскар, арган от Мароко, карите от Буркина Фасо), разбирането на Пиер Фабр е за Fair Trade и то доста преди по света да се заприказва за това. Той влага в дребни кооперативи в Африка, където с изключение на, че се заплаща честно на хората, се следи за надзор върху добивите на растения и запазване на тяхната екосистема.

В други небогати страни пък основава и спонсорира локални планове, работещи с изолирани обществени групи (например албиносите в Танзания и Малави). Пиер Фабр се пробва да улесни достъпа до медикаменти за деца в бедните страни и води същинска война против подправените медикаменти , които се популяризират на всички места и по-специално в Африка.

Пиер Фабр няма деца и завещава своите дялова от компанията на фондация с неговото име, която да следва философията му и да поддържа обществени дела в Югоизточна Азия и в Африка. Единствено неговите чиновници са акционери в компанията. Той е единственият френски фабрикант, който завещава благосъстоянието си на обществена организация . Това подсигурява, че неговата работа и компания ще останат изцяло самостоятелни, с цел да продължат да работят по възстановяване на достъпа до качествени лекарства и да се грижат за популацията в небогати и разрастващи се страни посредством образования и стипендии на медици.

Дори и след гибелта на Пиер Фабр групата му интензивно продължава да работи по нововъведения в региона и през 2015 е пуснато ново лекарство, което е огромна стъпка за пациенти с напреднал меланом.

Мосю Фабр е визионер, човеколюбец и бизнесмен, който още през 50-те и 60-те години оформя концепцията за козметика от природата, щадяща хората и самата природа. Той стартира да мисли и да приказва за екология и биологично произвеждане доста преди този момент да стане международна наклонност.

За него медицината и козметиката вървят дружно като природата е главен извор на лекуване и за двете. Идеята за красива, само че и здрава кожа е в основата на основаната от него дермо-козметика (измислил е даже самия термин). Той основава и развива един извънреден етичен бизнес модел, вграден все още в стотици артикули на компанията, успокоението и комфортът от които изпитваме всеки ден.

Африка и засягат най-уязвимите.
 Африка
Освен това, Пиер Фабр основава своя лична ботаническа градина, където десетки ботаници, наред с ежедневната си ботаническа експертиза за влаганите в продуктите растения, работят за опазването и потреблението на растителното завещание по целия свят.
 Ботаническата градина
Заради неналичието на всякаква суетност, съвсем няма портрети и видеа с Пиер Фабр, тъй като не е обичал да го снимат . И след гибелта му през 2013г. чиновниците му се преценяват с неговото отвращение да бъде прочут с лика си.

Поради скромността си и алтруизма си в безусловно чист тип, той не обича да е център на внимание. То го смущава и тормози. Предпочита природата, семплите човешки взаимоотношения, до момента с изкуството. Това рефлектира и тук-там и пространства, където живее и където работи.

Карла, неговата единствена резиденция и персонален офис, също в обичания департамент Тарн, е еманация на духа на Пиер Фабр – семпла, комфортна, внимателно украсена с творби на изкуството, уютна, без да е крещяща, елегантна и човешки топла. Отражение на самия него и неговия дух.
 Резиденцията на Пиер Фабр
Офисът на централата е издигнат в гората, и макар, че е извънредно съвременна постройка, е в цялостна естетика и баланс с околната природа. При построяването й не е отсечено нито едно дърво. Когато се постанова изместване на паркинга, поради дострояване на ново крило, броят на отсечените дървета подхожда на новозасадените. Вътрешното пространство е отворено и озеленено, а напълно стъклената постройка основава чувство за работа измежду природата – тя е и на открито, и вътре. След приключването на градежа, чиновниците подаряват на господин Фабр 800 годишна маслина, която той засажда пред самия офис.

В първите месеци на акомодация за дървото, всеки ден звъни персонално на градинаря, с цел да попита по какъв начин е дървото и е надълбоко обезпокоен за приспособяването му (между другото ботаническа фондация Klorane има план за възобновяване на изгорели маслинови дървета на Пелопонес след голям пожар там през 2007г. Лично Пиер Фабр подарява 10 000 маслини на град Фигалия, а към момента в развой е акция за каталогизиране и запазване на маслиновите дървета).

Пиер Фабр няма деца и завещава своите дялова от компанията на фондация с неговото име, която да следва философията му и да поддържа обществени дела в Югоизточна Азия и в Африка. Единствено неговите чиновници са акционери в компанията. Той е единственият френски фабрикант, който завещава благосъстоянието си на обществена организация. Това подсигурява, че неговата работа и компания ще останат изцяло самостоятелни, с цел да продължат да работят по възстановяване на достъпа до качествени лекарства и да се грижат за популацията в небогати и разрастващи се страни посредством образования и стипендии на медици.
 Интериорът на офиса
Групата на Пиер Фабр взима присъединяване и в битката с рака на кожата. Компанията отделя огромни средства от бюджета си за проучвания в региона на болестта. Съчетаването на опит в дерматологията, смесен с знания в региона на онкологията, слага компанията в неповторима позиция да се бори против рака на кожата от голям брой ъгли. Дори и след гибелта на Пиер Фабр групата му интензивно продължава да работи по нововъведения в региона и през 2015 е пуснато ново лекарство, което е огромна стъпка за пациенти с напреднал меланом.

Мосю Фабр е визионер, човеколюбец и бизнесмен, който още през 50-те и 60-те години оформя концепцията за козметика от природата, щадяща хората и самата природа.
 Пиер Фабр
Той стартира да мисли и да приказва за екология и биологично произвеждане доста преди този момент да стане международна наклонност. За него медицината и козметиката вървят дружно като природата е главен извор на лекуване и за двете. Идеята за красива, само че и здрава кожа е в основата на основаната от него дермо-козметика (измислил е даже самия термин). Той основава и развива един извънреден етичен бизнес модел, вграден все още в стотици артикули на компанията, успокоението и комфортът от които изпитваме всеки ден.

Instagram

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Изпрати твоята история  1 Скритите уловки при артикули в понижение - защо да внимаваме  1 Без такса при подмяна на скъсани банкноти  1 Броят на работещите малолетни пораства  1 Час нощен труд да се заплаща в размер на 0,5% от минималната заплата --> Пaрите ни  Скритите уловки при артикули в понижение - защо да внимаваме Скритите уловки при артикули в понижение - защо да внимаваме  Без такса при подмяна на скъсани банкноти Без такса при подмяна на скъсани банкноти  Броят на работещите малолетни пораства Броят на работещите малолетни пораства  Час нощен труд да се заплаща в размер на 0,5% от минималната заплата Час нощен труд да се заплаща в размер на 0,5% от минималната заплата Не пропускай  <br> Джамбазки: Аз съм бял, хетеросексуален поданик <br>
Джамбазки: Аз съм бял, хетеросексуален поданик
 <br> Истината за Чернобил и други забавни заглавия от <br>
Истината за Чернобил и други забавни заглавия от
 <br> <strong> Летисия </strong> - една <strong> секси кралица </strong> в алено и с голи плещи (СНИМКИ) <br>
Летисия - една секси кралица в алено и с голи плещи (СНИМКИ)
 <br> <strong> Веднъж не стига: </strong> Звездните двойки, които си споделиха „ да” по два пъти <br>
Веднъж не стига: Звездните двойки, които си споделиха „ да” по два пъти
Последни  Йоана пожела сама да напусне „ Игри на волята “ Йоана пожела сама да напусне „ Игри на волята “  <p><strong>7 неща</strong>, които да <strong>изчистите</strong> тази есен (СНИМКИ)</p> 7 неща, които да изчистите тази есен (СНИМКИ)  <p>Почина единият от потърпевшите в Топлоелектрическа централа &bdquo;Марица Изток&rdquo;</p> Почина единият от потърпевшите в Топлоелектрическа централа „ Марица...  <p>При цех в Турция санкция до 1 млрд.&nbsp;<span style= При цех в Турция санкция до 1...  Как се връщат парите и парцелът след разкрита машинация Как се връщат парите и парцелът след разкрита машинация  Семейство Симпсън Какво е общото сред "Семейство Симпсън " и...  Рецидивисти се показват за служители на реда, пребиха семейство Рецидивисти се показват за служители на реда, пребиха семейство  <p>Акция против разпространяването на опиати в &bdquo;Студентски град&rdquo;</p> Акция против разпространяването на опиати в...  <p>Студената война в космоса: <span style= Студената война в космоса: „ Спутник-1” и...  Най-добре развитата мрежа от зарядни станции има Холандия, където на 100 км има приблизително 19,3 станции. Отказ от ДВГ след единствено 15 години  <p>Земетресение в Пловдив тази нощ</p> Земетресение в Пловдив тази нощ  Последният тест на балистична ракета от страна на Северна Корея Путин похвали Тръмп, Секретен сътрудник на Организация на обединените нации се събира поради КНДР  Следващият iPhone ще се появи напролет на 2020 година Следващият iPhone ще се появи напролет на 2020 година  Гордън Рамзи Топ готвачите и техните красиви съпруги (СНИМКИ)  <p>Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините</p> Опасно време. Поройни дъждове, сняг в планините  Категорично: Хората изхвърлят доста повече СО2 от вулканите Категорично: Хората изхвърлят доста повече СО2 от...  Пиер Фабр на една от редките негови фотоси Мосю Пиер - френският козметичен благородник  Бомбардировач „ Летяща цитадела ” умъртви хора в Съединени американски щати Бомбардировач „ Летяща цитадела ” умъртви хора в Съединени американски щати  Ето по какъв начин ще наподобяват бюлетините за вота в София Ето по какъв начин ще наподобяват бюлетините за вота в София  Зоран Заев Заев за Македония: „ Нямаме проект „ Б ” с България Всичко от през днешния ден Виц на деня Театрален режисьор надзърта през завесата, преди да е почнала пиесата, и окуражава артистите: - Изобщо не се тормозете, през днешния ден ще играем против тях с числено… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Тази билка няма равна: вижте свойствата ѝ  Уникална Ивет Лалова още веднъж съумя, на край е Уникална Ивет Лалова още веднъж съумя, на край е  Българският шоколад, който е прочут в целия свят (ВИДЕО)  Кремена Халваджиян: Образите от „ Маскираният артист “ рисувах заран, до момента в който си пиех кафето  Ивет Лалова се класира на полуфиналите Ивет Лалова се класира на полуфиналите  Откриха златно богатство край Девня Водещи вести  <p>При цех в Турция санкция до 1 млрд.&nbsp;<span style= Плевнелиев: " Фолксваген " може да бъде санкциониран до 1 милиарда евро, в случай че избере Турция  <p>Земетресение в Пловдив тази нощ</p> Земетресение в Пловдив тази нощ Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР