Начално училище „Васил Левски” във варненския кв. „Аспарухово” стои празно,

...
Начално училище „Васил Левски” във варненския кв. „Аспарухово” стои празно,
Коментари Харесай

Новоизградено училище във Варна стои празно, защото е опасно

Начално учебно заведение „ Васил Левски” във варненския кв. „ Аспарухово” стои празно, тъй като постройката се разрушава. То е построено преди 6 години за 5 млн. лева, а от 6 месеца стои необитаемо. Децата са изведени в други учебни заведения, защото постройката е оповестена за рискова. Родителите стачкуват, тъй като желаят децата им да се върнат в постройката.

Директорът Стела Петрова изясни, че постройката е въведена в употреба през декември 2011 година и още първите дни са забелязали доста недостатъци.

" Течовете бяха през цялото време, поставените плочки непрестанно се надигат и отлепват, плочките в коридорите, доста некачествено са сложени. Корнизите, които опасват постройката, започнаха да падат. Това не е плоча, а кухини, така наречен куфари, които се пълнят с атмосферни води, започнаха да падат и това доста ни изплаши. Започнахме да ограждаме с ленти постройката, с цел да нямат достъп децата до фасадата, с цел да не се случи злополука”.

Родителите желаят на 15 септември учебното заведение да отвори порти и то да бъде безвредно за децата им. Искат също по този начин да получат проект за строително-ремонтните работи, с цел да знаят какво се случва. Поне от 3 година постройката тече, управлението на учебното заведение алармира съответните органи, само че нищо не се подхваща, изясни един от родителите.

Той добави, че са получили обяснението, че децата би трябвало да бъдат изведени от постройката.

„ Това стана без никакво пояснение към родителите по кое време ще бъдат върнати. Сега получаваме информация, че още веднъж няма проект, още веднъж няма визия по кое време тъкмо ще бъдат възобновени образователните занимание в това учебно заведение. Недопустимо е бюрокрацията да дефинира темпа на развмитие на българското образование”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР