Началникът ви е човек, с когото общувате всеки ден и

...
Началникът ви е човек, с когото общувате всеки ден и
Коментари Харесай

7 начина да подобрите отношенията си с шефа

Началникът ви е човек, с който поддържате връзка всеки ден и е значимо връзките ви да са положителни освен поради кариерата ви, а и поради спокойствието ви и цялостната атмосфера в службата.

Разбира се, методът към всеки би трябвало да е друг по отношение на характера му. Според Forbes обаче съществуват няколко универсални правила, които могат да подобрят връзката с шефа ви.

1. Помнете, че началникът ви си има своите паники и страхове, своите упоритости и очаквания. Не го разглеждайте като безчувствена машина, чиято единствена цел е да ви вгорчава живота.


2. Опитвайте се да поглеждате нещата от позицията и на шефа си и да си обяснявате претекстовете му.




3. Изразявайте признателност, когато шефът ви даде добър съвет или ви помогне с нещо. Покажете, че оценявате поддръжката му.

4. Споделяйте своите терзания, недоволства и недоволства, само че вместо единствено да мрънкате, предлагайте и решения за тях.




5. Не премълчавайте недоразуменията. Нека връзката сред вас да е оптимално открита и правилна.




6. Когато шефът ви не се държи изключително благо, не го приемайте персонално. Всеки има стресови моменти, значимото е да знае по какъв начин да ги преодолява.



7. Мислете за личните си дълготрайни цели. Не е речено, че би трябвало да сте първи другари с шефа. Достатъчно е да поддържате почтени, професионални връзки, които оказват помощ и на двама ви в работата.



Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР