Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави

...
Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави
Коментари Харесай

Шефът на украинското военно разузнаване ще замени Олексий Резников като министър на отбраната

Началникът на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов ще оглави министерството на защитата, а сегашният министър на защитата Олексий Резников ще бъде изместен на поста министър за стратегическите промишлени браншове. Това заяви почитан украински народен представител, представен от Укринформ.
" Войната постанова кадрова политика. Времето и събитията изискват подсилване и прегрупиране. Това се случва в този момент и ще се случва в бъдеще. И по този начин: Олексий Резников бива изместен на поста министър за стратегическите промишлени браншове, с цел да ускори военно-промишленото съдействие... Генерал-майор Кирило Буданов ще оглави министерството на защитата, което е безусловно разумно във военно време ", съобщи ръководителят на парламентарната група на ръководещата партия " Слуга на народа " Давид Арахамия.
Резников бе назначен на поста през 2021 година и способства за доставките на западни оръжия за украинските сили. Но неговото министерство бе разтърсено от корупционни кавги, означи Франс прес.
Неговият заместител бе заставен да подаде оставка след обвинявания, че ведомството му е подписало контракти за доставки на храни на три пъти над пазарните цени.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР