Началникът на сектор Културно-исторически ценности в Главна дирекция Национална полиция

...
Началникът на сектор Културно-исторически ценности в Главна дирекция Национална полиция
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Папалезов за участие в престъпна група, ръководена от Божков

Началникът на бранш " Културно-исторически полезности " в Главна дирекция " Национална полиция " Ангел Папалезов, който стана обект на разпити и обиски преди дни, през днешния ден беше оставен на независимост с най-леката мярка за неотклонение, само че му беше повдигнато обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на културни полезности.

Това стана, откакто беше привикан на разпит в Специализираната прокуратурата.

Ръководител на групата е намиращият се в Дубай Васил Божков, разгласи Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността началник на Специализирана прокуратурата.

Според нея не е имало навлизане в Министерство на вътрешните работи , както обявиха от служебния кабинет. Обискиран бил единствено кабинетът на Папалезов:

" Този български жител в никакъв случай, по никакъв мотив, в хода на това досъдебно произвеждане, а и бих споделила, в хода на кое да е, не е бил арестуван, в това число и за 24 часа. Не е казус, Специализирана прокуратура, а може би и други прокуратури в страната, да подвеждат под наказателна отговорност полицейски чиновници! Не бих споделила, че това е нещо, което се случва за първи път! Напротив, бих споделила противоположното. Специализирана прокуратура е формирала обвинителна теза във връзка с много по-високопоставени полицейски чиновници. Васил Божков има обвиняване за това, за което има обвиняване висшият полицейски чиновник ".

Папалезов беше привикан на разпит в 11 часа и излезе единствено 15 минути по-късно като обвинен. В постановлението написа, че той взе участие в проведена незаконна група дружно с още повече от 10 души. Кои са те обаче не излиза наяве, както и какво тъкмо са правели.

Истинско безумство е, тъй като този човек не го познавам . Познавам чиновници на фондация „ Тракия “, само че това е обвързвано с осъществяване на служебните ми отговорности през годините. Работя по линия „ Културно завещание “ от 2003 година насам. Ще е професионален позор, в случай че не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със Спецпрокуратурата и следствието в годините обратно сме имали сполучливи акции. При една от най-хубавите персонално наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където триумфът е интернационален “, разяснява Ангел Папалезов на излизане, представен от.

" Има един израз, че постановлението е кухо, а това е напълно кухо, та чак дрънчи от него . Единствено и единствено е посочен ръководителят на групата и са показали, че в тази група вземат участие над 10 лица. Изреждат се много членове от Наказателния кодекс, множеството от които касаят културно-историческо завещание “, изясни пък Стефан Карайотов, юрист на Папалезов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР