Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в главна дирекция „Национална полиция”

...
Началникът на сектор „Културно-исторически ценности” в главна дирекция „Национална полиция”
Коментари Харесай

Висш полицай е обвинен за връзки с Васил Божков, докато МВР проверява подслушването

Началникът на бранш „ Културно-исторически ценности” в основна дирекция „ Национална полиция” Ангел Папалезов е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група, оповестява Нова тв. По информацията на медията той е бил разследван от месеци поради контактите си с предприемача, колекционер и политически водач и Васил Божков

Обиските в кабинета на Папалезов са резултат от авансово планувана акция, изясняват импровизирано от държавното обвиняване.Няма информация какво неправилно е направил Папалезов и каква е била функционалността му в проведената незаконна група.

Версията на вътрешния министър Бойко Рашков обаче е друга. Преди това Папалезов е бил включен в групата, която е проверявала подслушванията и особено - ГДБОП. Сега Папалезов е освободен от екипа проверяващи.

Преди ден министър Рашков заяви пред проверяващия уебсайт BIRD, че прокурори са почнали да привикват чиновници на Министерство на вътрешните работи, назначени да ревизират абсурда с подслушването на политици.

По заповед на Бойко Рашков преди дни са почнали инспекции в две служби на Министерство на вътрешните работи – " Вътрешна сигурност " и ГДБОП. Назначена е била комисия по инспекцията. Веднага от прокуратурата са почнали да постъпват претенции за предоставяне на информация за същите чиновници.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР