Началникът на Отделението за диагностика и лечение на Клиниката по

...
Началникът на Отделението за диагностика и лечение на Клиниката по
Коментари Харесай

Специалист обясни как трябва да се носят маските през зимата

Началникът на Отделението за диагностика и лекуване на Клиниката по кожни и венерически заболявания на Университета "Сеченов " в съветската столица Москва, кожният лекар, доктор Николай Арсентиев е разяснил какви специцифики постанова зимният сезон върху носенето на маските, предпазващи в пондемията от ковид, осведомят международните издания.

"В студено време би трябвало да сменяте маската по-често от нормално, също по този начин би трябвало да оставяте лицето си да диша най-малко един път на половин час ", декларирал е експертът.

Той е пояснил, че носенето на маска в студа има гибелен резултат върху положението на кожата, защото се случва "парниковият " резултат, появява се известна кондензация заради разликата в температурата на дишането и температурите на външния въздух.

И тъй като в актуалната действителност е невероятно човек да се откаже от маските, би трябвало да се обърне повече внимание на кожата, прецизира лекарят.

Според Арсентиев, в случай че зародят проблеми, по-добре е всеки да се консултирате със експерт кожен лекар, който ще го посъветва за верните средства.

Не е целесъобразно, съгласно експерта, да се купуват независимо кремове или лосиони в аптеките, защото единствено доктор може да откри аргументите за кожните проблеми и да избере нужните артикули.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР