Началникът на отдел Компютърни престъпления в ГДБОП комисар Явор Колев

...
Началникът на отдел Компютърни престъпления в ГДБОП комисар Явор Колев
Коментари Харесай

Киберспецът на ГДБОП Явор Колев напусна службата

Началникът на отдел " Компютърни закононарушения " в ГДБОП комисар Явор Колев е подал оставка. Той има близо 25 години работа във вътрешното министерство, от които 22 години са минали при антимафиотите.

Явор Колев действително сътвори бранша в ГДБОП, който да противодейства на киберпрестъпленията. С течение на времето секторът прерасна в отдел с 3 бранша в него. Комисарят е пенсионер от 2017 година, припомня " 24 часа ".

Само преди две седмици оставка подаде шефа на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Това стана часове, откакто бе разгласен карцерът на шефа на отдел " Наркотици " в ГДБОП Цветан Панков с рушвет за обезпечаване на чадър над наркогрупи. Задържани бяха още двама - шефът на бранша за битка с опиатите Кирил Ванков и различен чиновник.

Спиридонов разгласи, че подава оставка, с цел да поеме отговорността за случилото се в службата и дефинира отдръпването си като персонален и честен акт.

Явор Колев бе и член на Държавната комисия по хазарта, където представляваше ДАНС. Той остана непокътнат от свадите около разправата на управляващите с хазартния необут Васил Божков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР