Началникът на "Охранителна полиция" в СДВР Борислав Муеров определи действията

...
Началникът на "Охранителна полиция" в СДВР Борислав Муеров определи действията
Коментари Харесай

Полицейски шеф за спрея на протеста: Полицаите са се разплакали, грижейки се за обществения ред


Началникът на "Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи Борислав Муеров дефинира дейностите на служителите на реда със сълзотворния газ пред Министерския съвет като "напълно правомерно деяние " против нерегламентиран митинг.

По думите му това е направено за спасяването на затиснати хора.

На брифинг Муеров акцентира на няколко пъти, че откакто стачкуващите не са се подчинявали на никакви разпоредби, лидерът на полицейския бус, в който били притиснати протестиращи, решил да го употребява.

"Там са много изменящи се атмосферните условия. Когато натиснал бутона на спрея е било обикновено, само че след това незабавно се е обърнало течението напразно по този начин, че всички са потърпевши от самия спрей ", изясни полицейският началник.

Началникът на "Специализирани полицейски сили " и началник на интервенцията Радослав Стойнев беше безапелационен, че униформеният е имал добър взор върху обстановката и е решил, че няма време да слиза от буса, с цел да пръска със спрея.

"По-добре е че служителите на реда са се разплакали, грижейки се за публичния ред. Важното е, че хората не са били притиснати и засегнати ", добави го Муеров.

Защо обаче служителите на реда не са били със защитно облекло?

"Когато има такова мероприятие и оборудваме полицейските чиновници със снаряжение, резултатът е негативен по отношение на жителите ", отговори началникът на "Охранителна полиция " в Столична дирекция на вътрешните работи.

Кадрите, на които се вижда по какъв начин най-вече чиновници на реда страдат от резултатите на сълзотворното вещество, провокираха голям брой мнения в обществените мрежи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР