Началникът на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов е

...
Началникът на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов е
Коментари Харесай

Шефът на НСО подаде оставка! Молбата му гласи, че преминава на друга работа, реалната причина обаче е…

Началникът на Националната работа за защита (НСО) Ангел Антонов е подал оставка. Формално молбата му за овакантяване, подадена в понеделник вечерта, е стимулирана с прекосяване на друга работа, оповестява “Стандарт”.

Реалната причина обаче е прокурорска инспекция за осъществени от него злоупотреби. Преди няколко дни стана известно, че военно-окръжната прокуратура е почнала инспекция по няколко сигнала, подадени от чиновници на НСО.

В сигналите се твърди, че Антонов е ловувал в ловното стопанство „ Кричим”, а излетите му там са били маскирани като командировки. Имало нарушавания и в автопарка – родственик на Антонов е карал автомобил, възложен на НСО за тест драйв. Антонов, който има дългогодишна кариера в Министерство на вътрешните работи, бе назначен на поста от президента Росен Плевнелиев по предложение на държавното управление през 2014 година

Антонов получи генералски пагони в мандата на Плевнелиев при опорочена процедура, по силата на разпореждане на Министерския съвет, което приравнява полицейските длъжности във военни звания. Важен подробност тук е, че постановлението важи за резервисти от Министерство на вътрешните работи и ДАНС, какъвто Антонов не беше към оня миг. Все отново Антонов беше заведен като резервист по силата на текст от Закона за защитата, който важи единствено за военно време.

От престарание за назначението му непременно от администрациите на Министерски съвет и на президента тогава не съобразиха, че Антонов ще получи военно звание, което е с една степен по-висока от тази, която се изисква за шеф на НСО. Тази обстановка беше в прорез със Закона за защитата, което наложи три месеца след назначението на Антонов президентът Росен Плевнелиев да промени различен декрет, с който се дефинират условията за военни звания за обособените служби. Така публично Антонов беше “закован” за поста.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР