Началникът на кабинета на президента Калоян Методиев напусна поста. Това

...
Началникът на кабинета на президента Калоян Методиев напусна поста. Това
Коментари Харесай

Калоян Методиев напусна кабинета на президента Радев

Началникът на кабинета на президента Калоян Методиев напусна поста. Това разгласи самият той в обществената мрежа Фейсбук.

"Напускам президентската институция заради разминаване в оценките, методите и задачите на политиката (не в преходен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред! ", написа политологът.

Това е вторият шеф на президентския кабинет, който напуща поста след журналиста Иво Христов, който стана евродепутат от Българска социалистическа партия. Той бе освободен с декрет на президента на 18 април 2019 година Именно на негово място бе назначен Калоян Методиев.

"Президентът Румен Радев подписа през днешния ден декрет, с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността шеф на своя кабинет ", оповестиха от президентството.

Калоян Методиев е роден на 24 април 1976 година в град София. През 1994 година приключва 133 СОУ „ Ал. С. Пушкин “ с филантропичен профил и съветски език. През 2001 година се дипломира като магистър по политология в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, където специализира "Външна политика и национална сигурност ". Бил е стажант в Европейския парламент в Брюксел. Доктор на политическите науки от 2011 година.

От 2001 година до 2003 година е интернационален секретар на Младежкия съюз на демократичните сили (МСДС), която по-късно и оглавява. В интервала 2004 – 2006 година е зам.-председател на Демократични европейски юношески общности със седалище в Копенхаген. На парламентарните избори през лятото на 2005 година е лидер на листата на ОДС за област Търговище. На 9 ноември 2005 година напуща Съюз на демократичните сили с гръмък скандал дружно с по-голяма част от членовете на НИС на МСДС и регионалните ръководители на организацията. През 2007 година е измежду създателите на политическа партия "Общество за Нова България " (ОНБ). Формацията е със социално-консервативни ориентировка. Председател е от 2007 до 2013, когато се отдръпва от дейна политическа активност.

От 2010 до 2019 година е хоноруван учител в катедра „ Политология “ на Софийския университет. От 2012 до 2017 е помощник в ЮЗУ „ Неофит Рилски “, където води курсове по "Политически маркетинг ", "Институции на актуалната страна ", "Политически партии ", "Имиграционни политики ", "Енергийни политики ", "Съвременна политическа история на Балканите ". От 2015 година година е политолог и основен анализатор на Института за тактики и разбори.

Автор на книгите „ Поколения и възраст в политиката. Българският преход “ (2012) и “Западните Балкани и България (политика, дипломация, сигурност) “ (2016). Автор на стотици публикации и изявленията на политическа и обществена тема. Ползва британски, съветски, сръбски и хърватски език. Женен с две деца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР