Началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна днес,

...
Началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна днес,
Коментари Харесай

Украйна призна, че тя е ударила руските бази в Крим

Началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили призна през днешния ден, че Киев е виновен за поредицата удари, нанесени през август, против съветски бази на анексирания Кримски полуостров, в това число за серията от гърмежи във военновъздушната база " Саки ". Той съобщи, че сходен вид интервенции ще продължат, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В публикация, написана дружно с депутата и първи заместник-председател на комисията по защита във Върховната Рада Михайло Забродски, началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни споделя, че ударите са били осъществени с ракети, само че не дава повече детайлности. " Става дума за поредност от сполучливи ракетни удари против кримските авиобази на съперника, на първо място против летище " Саки ", написа в публикацията, оповестена от държавната осведомителна организация Укринформ.

В началото на август това съветско летище в Крим беше разтърсено от детонации, лишили живота на един човек и ранили още петима, при което бяха унищожени муниции за съветската военна авиация. По-късно Украйна заяви, че в авиобазата са били унищожени 9 самолети на съперника.

Досега Украйна единствено намекваше за присъединяване си в този удар в Крим. Високопоставен чиновник, изискал да остане неизвестен, сподели пред Ройтерс, че гърмежите във военновъздушната база " Саки " са дело на украински саботьори. Киев до момента не беше поел публично отговорност и за различен удар - от 16 август, против склад с муниции в Джанкой, в северната част на Крим, за който съветските управляващи хвърлиха виновността върху диверсанти.

" Задачата на украинските въоръжени сили през 2023 година " е да продължат да " придвижват бойните дейности " към Кримския полуостров, където Русия е разположила " обилни военни подразделения " за своята инвазия, добави Залужни.

Началникът на украинския общоприет щаб, който рядко приказва пред медиите, прикани Запада да изпрати на Украйна още оръжия с огромен обхват. Радиусът на деяние на съветските крилати ракети доближава 2000 км, а на украинските не надвишава 100 км, посочи Залужни.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР