Началната заплата на един полицай започвала от 650-660 лв. Това

...
Началната заплата на един полицай започвала от 650-660 лв. Това
Коментари Харесай

650 лева е стартовата полицейска заплата

Началната заплата на един служител на реда започвала от 650-660 лева Това уточни заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Кузманов пред Нова телевизия по отношение на планувания митинг на служителите на реда точно на професионалния им празник - 5 юли.

Причината за недоволството на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е, че министърът на вътрешните работи Валентин Радев изрично съобщи, че заплатите в системата на Министерство на вътрешните работи няма да се усилват.

Кузманов добави, че в митинга няма да се включат единствено служители на реда, а и чиновници на пожарна сигурност, логисти, както и други, получаващи заплащане за работата си в системата на Министерство на вътрешните работи.

По думите на Кузманов чистачите и операторите, работещи в системата на Министерство на вътрешните работи, взимат по 50 лв. над минималната заплата. Според него минималната работна заплата е доближила стартовата в Министерство на вътрешните работи, което приказва за спад в качеството на хората, искащи да стартират работа там.

Заместник-председателят на УС на СФСМВР добави, че даже и да се усилят заплатите, това нямало да компенсира напрежението и риска, на който са изложени чиновниците. " Повече от две години ни плашат с рестрикции ", изясни той. Според него е време да се спрат провокациите като отменянето на обществения пакет и отпуските на служителите на реда.

Кузманов намира казуса в непоследователната позиция на Министерството на вътрешните работи и неналичието на връзка.

" Реалистично желаеме сред 15 и 25% нарастване. Готови сме на диалози и взаимни отстъпки ", добави той и показа, че синдикатите са подготвени за преговорен развой. Според него обаче министърът на вътрешните работи Валентин Радев би трябвало първо да беседва със протестиращите, а не с финансовия министър.

В умозаключение Кузманов показа, че въпреки всичко има индикации да се отговори на техния апел. " Очакваме министър Радев да се прибере от чужбина и да се организира срещата. "

Припомняме, през вчерашния ден, 19 юни, Управителният съвет на Синдикалната федерация на чиновниците от Министерство на вътрешните работи предложения министър Валентин Радев на договаряния. Към момента няма изясненост по кое време и къде ще се организира срещата, упованията са, че надали ще е още тази седмица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР