Наблюдава се трайна тенденция на излекуване на болните от коронавирус

...
Наблюдава се трайна тенденция на излекуване на болните от коронавирус
Коментари Харесай

Кунчев: България е втора по смъртност в ЕС, по празниците хората търсят лекар в краен случай

Наблюдава се трайна наклонност на изцеление на болните от ковид по отношение на новозаразените случаи. Тази информация беше изнесена на постоянния брифинг на Националния действен щаб.

„ Ще водим борбата за живота на всеки един български жител, каквото и да ни коства това. Жертвите на COVID-19 доближават 8000 души от началото на епидемията. Това са значимите неща, няма да се колебаем да отстояваме тези значими правила “, обеща министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

Ако позитивната наклонност за понижаване на новите случаи на заболяване се резервира най-малко една седмица, може да се намерения за разхлабване на ограничаващите ограничения, само че би трябвало да се има поради, че тези данни сега са от празнични дни, предизвести доцент Ангел Кунчев. Той уточни, че страната ни остава на трето място по смъртност в Европейския съюз и на първо на Балканите. Всъщност, мястото ни е второ, тъй като от упоменатите Хърватия и Лихтенщайн страната джудже не може да се позлва като съответна статистическа даденост, заради доста дребния брой поданици. Така че - след Хърватия, точно в България е най-вероятно да се почине, в резултат на ковид само че заразяване!

Иначе, с най-ниска заболеваемост в България не престават да са областите Кърджали и Монтана, с най-голяма – Сливен и Варна.

Проф. Венцислав Мутафчийски удостовери, че трендовете са позитивни. „ В софийските лечебни заведения мощно понижа натиска във връзка с болните, които се одобряват. Това важи и за ВМА. Каквито и празници да са, ние приемахме тежко заболели хора с потребност от кислородна непълнота, тези пациенти понижиха с 40-50%. Тенденцията е позитивна “, сподели той.

„ Процесът на имунизация потегли, за ВМА имаше 100 дози, които бяха изпълнени за два дни. За страдание трябваше да върнем доста сътрудници. Радостно е, че има инфекциозен темперамент имунизацията “, добави проф. Мутафчийски.

Проф. Костадин Ангелов благодари на медицинските сестри за тяхната всеотдайна работа.

„ Във Ваше лице благодаря на всички медицински лица. Сестрата в живота ни постоянно има особено място. Медицинските сестри с изключение на, че са специфични, само че са и незаменими. Днес от името на българския министър председател, на българското държавно управление и министерството на опазването на здравето ви връчваме най-високия златен знак на Министерство на здравеопазването за вашия професионализъм. С тези думи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов се обърна към най-възрастната работеща здравна сестра в България Ценка Досева.

„ Моят живот е минал в помощ на болните “, сподели Досева, която изрече своята признателност на здравния министър.

Министър Ангелов благодари и на виновните медии.

„ Благодаря на всички медии за срещата, която организирахме в Министерство на здравеопазването. Всички се обединихме към концепцията, че българските жители би трябвало да бъдат най-информираните български жители за ковид а и имунизацията. Ние ще дадем всички причини, с цел да убедим българските жители в изгодата от имунизацията. Ще предоставим цялата информация, само че няма да се трансформираме в дистрибутор на ваксини, няма да ги популяризираме “, акцентира той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР