Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват

...
Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват
Коментари Харесай

"Маркет линкс": При трети вот гласувалите ще са още по-малко

Наблюдава се демобилизация измежду гласуващите, като все по-малко хора декларират подготвеност да отидат да упражнят правото си на глас при възможни последващи предварителни парламентарни избори. Това сочи изследване на „ Маркет линкс “.

Има 10% отлив на твърдо заявяващите преди, че ще гласоподават , изясни социологът Добромир Живков, представен от БГНЕС.

По отношение на поддръжката за служебното държавно управление от страна на поддръжниците на другите политически партии Живков означи, че половината българи поддържат служебния кабинет – нещо, на което не може да се радва нито една политическа партия в Народното събрание.

Подкрепящите ГЕРБ дават по-малко доверие на служебното държавно управление, само че всички останали считат, че то си прави добре работата и прави това, за което е определено.

Подкрепата за политическите водачи пък изненадва с удвоеното доверие в Христо Иванов, който има 24%, а пръв предстоящо е Слави Трифонов .

При Мая Манолова има лек отлив на доверие, до момента в който при Борисов и Нинова се вижда, че главно поддръжката идва от твърдия електорат.

Не може да се каже при възможни избори може ли да има разбъркване сред първия и втория, само че евентуално поддръжката за Има Такъв Народ се е нараснала, сподели още социологът от „ Маркет линкс “.

Проучването е финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет линкс “, извършено е измежду 1059 лица над 18 година в страната в интервала 21–28 юли 2021 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

 Добромир Живков, списък БНР
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР