Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват

...
Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват
Коментари Харесай

Трифонов е най-харесваният политик, втори е Христо Иванов

Наблюдава се демобилизация измежду гласуващите, като все по-малко хора декларират подготвеност да отидат да упражнят правото си на глас при възможни последващи предварителни парламентарни избори. Това сочи изследване на " Маркет линкс ", показано пред bTV.

Има 10% отлив на твърдо заявяващите преди, че ще гласоподават, изясни социологът Добромир Живков.

Той заключи и поддръжката за служебното държавно управление от страна на поддръжниците на другите политически партии. Над половината българи поддържат служебния кабинет, на каквото не може да се радва нито една политическа партия в Народното събрание, изясни Живков.

Подкрепящите ГЕРБ дават по-малко доверие на служебното държавно управление, само че всички останали считат, че то си прави добре работата и прави това, за което е определено.

Подкрепата за политическите водачи пък изненадва с удвоеното доверие в Христо Иванов, който има 24%, а пръв предстоящо е Слави Трифонов. При Мая Манолова има лек отлив на доверие, до момента в който при Борисов и Нинова се вижда, че главно поддръжката идва от твърдия електорат.

Не може да се каже при възможни избори може ли да има разбъркване сред първия и втория, само че евентуално поддръжката за Има Такъв Народ се е нараснала, сподели още социологът от " Маркет линкс ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР