Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват

...
Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват
Коментари Харесай

Маркет линкс: Над половината българи подкрепят служебния кабинет, Христо Иванов е с удвоена подкрепа

Наблюдава се демобилизация измежду гласуващите, като все по-малко хора декларират подготвеност да отидат да упражнят правото си на глас при възможни последващи предварителни парламентарни избори. Това сочи изследване на " Маркет линкс “ по поръчка на.

 Снимка: bTV

Има 10% отлив на твърдо заявяващите преди, че ще гласоподават, изясни социологът Добромир Живков.

Той заключи и поддръжката за служебното държавно управление от страна на поддръжниците на другите политически партии. Над половината българи поддържат служебния кабинет, на каквото не може да се радва нито една политическа партия в Народното събрание, изясни Живков.

Подкрепящите ГЕРБ дават по-малко доверие на служебното държавно управление, само че всички останали считат, че то си прави добре работата и прави това, за което е определено.

Подкрепата за политическите водачи пък изненадва с удвоеното доверие в водача на " Демократична България " Христо Иванов, който към този момент има 24% при 12% до наскоро, а пръв предстоящо е лидерът на " ИТН " Слави Трифонов. При Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! " има лек отлив на доверие, до момента в който при някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов и председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се вижда, че главно поддръжката идва от твърдия електорат.

 Снимка: bTV

Не може да се каже при възможни избори може ли да има разбъркване сред първия и втория, само че сигурно Има Такъв Народ още веднъж води и евентуално поддръжката за тях се е нараснала, сподели още социологът от " Маркет линкс “.

 Снимка: bTV

Проучването е финансирано и осъществено взаимно от bTV и " Маркет линкс “, извършено е измежду 1059 лица над 18 година в страната в интервала 21–28 юли 2021-ва година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР