Наближава празничният сезон и стотици хиляди българи се отправят на

...
Наближава празничният сезон и стотици хиляди българи се отправят на
Коментари Харесай

Предстои голямото пътуване: Какво да вземем в колата си?

Наближава празничният сезон и стотици хиляди българи се насочат на отмора или на посетители при обичаните си хора.

Когато времето стане снежно и заледено, е нужна малко повече подготовка при пътешестване с автомобил.

На първо място, добре е да ревизирате дали всичко по самия автомобил е в редовност, изключително в случай че ви следва дълъг път. Ако попаднете на злополука, която е блокирала пътя, може да прекарате часове наред, без да мръднете.

В този случай ще ви се желае да имате нещо за ядене, вода и аварийни акумулатори.

Вижте цялостен лист на потребните неща, които безусловно да имате в багажника на колата си при зимни пътувания.

Комплект за първа помощ

Комплектът за първа помощ е наложителна част от оборудването на всяка кола, само че в случай че не се е налагало да го ползвате неотдавна, прегледайте наличието му. Освен главните бинтове, лепенки и медикаменти за промивка на рани, сложете и някои съществени медикаменти.

Вериги, кабели за батерия и всичко належащо при спукана гума

Много водачи имат вериги, които целогодишно седят прибрани някъде в килера или мазето. Ако снежната конюнктура изненада освен вас, само че и снегопочистващите компании, веригите би трябвало да са на една ръка разстояние.

Акумулаторите падат по-бързо зимно време и е добре постоянно да имате кабели в себе си.

Външна батерия или кабел за зареждане в колата

Почти във всяка кола към този момент има кабел за зареждане на електронни устройства. Ако се наложи да чакате дълго в зимно запушване или блокиран път, добре е да разполагате и с добра външна батерия, с която да захраните телефоните си при потребност. Преди да тръгнете, не забравяйте да я заредите до дъно.

Одеяло

И лете, и зиме дръжте поларено или друго одеяло в колата. Ако бензинът ви е на приключване и би трябвало да изгасите мотора, доста бързо колата ще изстине и ще е хубаво да имате с какво да се увиете.

Вода и храна

Пълна бутилка с вода и нещо трайно за ядене също са наложителни за зимни пътувания с кола. Ядки, сушени плодове, солети, сухари, крекери са подобаващи за тази цел. Не забравяйте да предвидите вода и храна и за домашните си любимци.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР