Наближава обяд и центърът за ваксинация срещу Covid-19 в българската

...
Наближава обяд и центърът за ваксинация срещу Covid-19 в българската
Коментари Харесай

AFP вижда аутсайдери на ЕС в българите заради антивакс дезинформация

Наближава обяд и центърът за имунизация против Covid-19 в българската столица София е съвсем празен , ослепителен образец за метода, по който напъните за васкинация на страната са затруднени от подправени вести и необятно публикувано съмнение , написа Агенция Франс Прес.

Тъй като четвъртата коронавирусна вълна към този момент заплашва Европа, формалните данни демонстрират, че единствено 15% от популацията от 6,9 милиона души е изцяло имунизирано , надалеч под междинното за Европейски Съюз от 53,3% .

" Още от началото на имунизациите изоставаме и сме последни ", разяснява здравният министър на сраната Стойчо Кацаров.

По улиците на София е елементарно да се виждат настройките, които са довели до ниското равнище на имунизация .

" Абсолютно не ", дава отговор 45-годишният строителен служащ Г. Драгоев , запитан от Агенция Франс Прес дали ще се имунизира . " Мисля, че те просто популяризират суматоха ", споделя той, до момента в който си почива за обяд на скамейка отвън центъра за имунизация.

" Ако този ковид съществува и го хвана, ще съумея по някакъв метод да го победя ", има вяра българинът.
 Emerging Europe: Антивкасъри и конспиратори процъфтяват в разрастващите се страни на Европа
Emerging Europe: Антивкасъри и конспиратори процъфтяват в разрастващите се страни на Европа

Колективен егоизъм, нарства вероятността от рисковано обществено държание на антиваксъри

Неотдавнашно изследване на Gallup сподели, че общо 41,8% от българите са споделили, че не възнамеряват да се имунизират .

Дори някои от тези, които са пристигнали да се имунизират, имат своите запаси.

39-годишната счетоводителка К. Николова съобщи пред Агенция Франс Прес, че това " не е елементарно решение " за нея, като съобщи, че ускорената процедура за клинично изпитване на имунизациите против Covid-19 я тормози .

Фалшивите вести за ковид изиграха своята роля за имунизацията в България .

От средата на март Агенция Франс Прес ревизира обстоятелства на български език и през този интервал половината оповестени публикации са свързани с дезинформация за ковид.

Теориите варират от изказванието, че имунизацията оставя магнитни чипове, вградени в ръцете на хората - споделени хиляди пъти във Фейсбук - до фотоси на празненствата на успеха на френските футболни почитатели след Световното състезание по футбол през 2018 година, показани неправилно като от митинги против френскате " здравна карта ".
 Проучване: Антиваксъри и вярващи в конспирации в плен на резултата Дънинг-Крюгер
Проучване: Антиваксъри и вярващи в конспирации в плен на резултата Дънинг-Крюгер

Привидно интелигентни хора, които отхвърлят медицина и просвета, демонстрират нарцисизъм, обичат авторитаризъм и се крият зад вяра

Здравният министър Кацаров частично упреква " податливостта към теориите на конспирацията " за ниската приложимост на ваксини, само че Николова споделя, че е объркана и от спорните възгледи на специалисти, поканени по малкия екран .

Такива посетители постоянно са помолени да разясняват области отвън техния опит или им е разрешено да показват научно съмнителни отзиви .

Един от гласовете, поканени в телевизионните диспути , Атанас и началник на отделението за грижа за Covid-19 в столична болница, само че популяризира дискредитирани теории за вируса , настоявайки, че носене на маски и ваксини не са нужни и предизвиква пиенето на билкови чайове като лекуване.

Медийният специалист Нели Огнянова споделя, че медийната среда способства за неприятния стандарт на информация .

" Медиите, обществените мрежи, обществените изяви на специалисти и други източници носят споделена отговорност за настроенията против имунизациите и за недоверието по отношение на ролята и сигурността на имунизациите ".

" Не е загадка, че това също е част от хибридна война, ръководена от Кремъл ", добави тя, имайки поради ролята на съветските заводи за тролове в разпространяването на дезинформация - в страна, която от дълго време се радва на близки културни връзки с Русия.
 Фейсбук блокира съветска мрежа промотираща антиваксъри
Фейсбук блокира съветска мрежа промотираща антиваксъри

Премахната е " пералня за дезинформация " за Covid, създаваща подвеждащи публикации и петиции във конгреси

Според Симеонов от Gallup International скептицизмът към имунизациите отразява и " недоволството на българите към елитите " и по-широкото съмнение към управляващите и формалната информация .

Според публични данни България е записала малко под 430 000 случая на коронавирусна зараза , само че специалистите и здравните управляващи са съгласни, че това несъмнено е подценено, защото достъпът до безвъзмездни проби е стеснен и доста заболели хора просто не заплащат, с цел да си създадат тест.

Ваксинирането в допълнение е забавено от огромния брой хора , които към този момент са били инфектирани - или считат, че са били инфектирани - и заради това са забавили имунизацията си в сходство с медицинските препоръки.

Въпреки това, с настъпването на четвърта вълна от инфекции, " факторът на страха " може да докара до смяна в настройките през идващите месеци.

Ако популацията продължава да се колебае , специалистите се тормозят, че смъртността в България от ковид (вече една от най-високите в Европейски Съюз - 263 на 100 000 жители), ще скочи още повече .
 Politico след отмора в България: За ниската имунизация обвинете бабите
Politico след отмора в България: За ниската имунизация обвинете бабите

Не може да избягата от оживения политически спор за правителвство в страната, само че не правете като Доналд Ръмсфелд да предполагата, че " Стара Европа " е във Франция и Германия, тя е тъкмо тук
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР