Наближава десетото издание на Междунаровния фолклорен фестивал в с. Царевец

...
Наближава десетото издание на Междунаровния фолклорен фестивал в с. Царевец
Коментари Харесай

Десетото издание на МФФ „Фолклорен извор“ ще се проведе в партньорството с ННЕК-ЮНЕСКО

Наближава десетото издание на Междунаровния фолклорен фестивал в с. Царевец „ Фолклорен извор “.

По този мотив в идващите дни ще стане ясно, какво следва в програмата.

Ще стартираме с една вест, която затвърждава доверието във фестивала и издига неговия престиж. След като за поредна година „ Фолклорен извор “ се организира под патронажа на Министерство на културата и със съдействието на CIOFF – България, към институционалното партньорство се причислява Националния теоретичен експедиционен клуб „ ЮНЕСКО “ (ННЕК-ЮНЕСКО).

Засвидетелстваната поддръжка и партньорство сред фестивала и ННЕК-ЮНЕСКО за запазване на нематериалното културно завещание ще откри действително изражение в наличието на двама от членовете на организацията в границите на фестивала. Става въпрос за ръководителя Кристиян Калчев и доцент Тошко Спиридонов, който е член на изпълнителния съвет. Визитата на двамата ще има за цел да обследва и цифровизира най-хубавото от съкровищницата на българското национално творчество, като по този метод ще бъде архивиран материал, служител за бъдещи научни разработки и най-много за предпазване на самобитния български фолклор. През отминалите 10 години фестивалът се утвърди като един от най-мащабните конгреси в полето на обичайна българска просвета и това дава удобна среда за изследователска активност в народен и интернационален проект.

И тази година „ Фолклорен извор “ ще събере на едно място над 5000 участници и още хиляди фенове на българския фолклор от всички краища на страната. Повече за забавните моменти от програмата очаквайте в идващите дни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР