Набирането на проекти по Схемата за насърчаване използването на електрически

...
Набирането на проекти по Схемата за насърчаване използването на електрически
Коментари Харесай

НДЕФ отваря отново схемата за финансиране на електромобили

Набирането на планове по Схемата за поощряване потреблението на електрически транспортни средства стартира от 29 март. За четвърти път Националния поверителен екофонд (НДЕФ) насочва покана в границите на Инвестиционна стратегия за климата (ИПК). За финансиране по схемата могат да аплайват централната администрация, териториалните й подразделения и общинските администрации. Всяка от тях може да кандидатства за финансиране най-много на три транспортни средства. Целта е ИПК да способства за осъществяването на политиките на страната в три посоки – възстановяване на качествата на атмосферния въздух, понижаване на излъчванията на парникови газове и понижаване на равнищата на шумовото замърсяване в обитаемоте места. Срокът за подаване на документи по новата покана е до 31 юли 2018 година

Безвъзмездната дотация е закрепена за всеки друг тип транспортно средство и e в размер на 20 000 лева за напълно електрически транспортни средства категория М1 и N1 (4+1 места), 10 000 лева – за хибридни електрически (plug-in) транспортни средства категория M1 и N1 (4+1 места), 20 000 лева – за напълно електрически транспортни средства категория L7e, както и за спомагателни надстройки (за разчистване, за поливане, за транспортиране на обемни предмети, изотермални кутии, контейнери за боклук) до 50% от цената им, само че не повече от 3000 лева, 30 000 лева – за напълно електрически транспортни средства (ванове 7+1; 6+1 места), категория М1 или N, 40 000 лева – за напълно електрически транспортни средства категория М2 и N2.

Всички нужни за кандидатстване документи са оповестени в раздела „ Инвестиционна стратегия за климата – електрически автомобили ” на уеб страницата на НДЕФ. Формулярът за кандидатстване за финансиране на планове за поощряване потреблението на електромобили се изпраща на книжен притежател на адреса на НДЕФ: София 1574, бул. Шипченски проход 67Б. По-подробна информация за параметрите на плановете е показана в Указанията за кандидатстване за финансиране на планове за поощряване потреблението на електрически автомобили, както и в Оперативното управление на програмата.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР