Набимия кани предприемачи от България да инвестират в страната. Това

...
Набимия кани предприемачи от България да инвестират в страната. Това
Коментари Харесай

Намибия кани български инвеститори

Набимия кани бизнесмени от България да влагат в страната. Това стана ясно на среща във Виндхук на външния министър Екатерина Захариева с президента на Намибия - Хаге Готфрид Гейнгоб. Това е първо посещаване на външен министър на България в страната.

“Благодаря за помощта на България в битката ни за самостоятелност. Ние сме другарски страни. Сега връзките ни би трябвало да бъдат издигнати в нова фаза - в стопанската система. Инвестирайте в нашата мирна и демократична страна”, съобщи президентът Гейнгоб. На срещата присъстваше и министър председателят Сара Кугуингелуа.

Захариева увери, че Намибия може да разчита на подпомагане и на европейско равнище в региона на политиката за младежите, образованието и културата, защото това ще са ресорите на бъдещия български еврокомисар Мария Габриел. Тя добави, че сме четвърти по стопански напредък в Европейски Съюз и че десетки намибийци са приключили у нас висшето си обучение, а в този момент страната ни е подготвена още веднъж да дава стипендии за студенти от Африка, изключително в региона на инженерните науки и високите технологии.

Президентът Гейнгоб съобщи, че разчита на опита на България в политиките към младежите: “Имаме висока младежка безработица, образованието ни към момента не подхожда на потребностите на пазара на труда. А и младежите не са готови да започват собствен бизнес. Насърчаването на нововъведенията и прибавянето на стойност съм суровините, които добиваме, е значимо. Младежта в нашата страна би трябвало да бъде ангажирана.”

Двете страни могат да си подпомагам интензивно в региона на селското стопанство, туризмът, построяването на старт-ап компании и плановете в поддръжка на овластяването на дамите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР