На Земята има пет океана, твърди Националното географско общество. Организацията

...
На Земята има пет океана, твърди Националното географско общество. Организацията
Коментари Харесай

Учени: На Земята има пет океана

На Земята има пет океана, твърди Националното географско общество. Организацията с нестопанска цел съобщи, че е решила да одобри водите към Антарктида като обособен океан, написа Independent.
Южният океан е петият океан, приет от групата, откогато тя стартира да прави карти през 1915 година. Останалите са Атлантическият, Тихият, Индийският и Северният ледовит океан, предава организация Фокус.
 Появи се Синдром на имунизирания - с какво е рисков? Появи се " Синдром на имунизирания " - с какво е рисков?
Броят на имунизираните пораства и лекарите са обезпокоени от явлението, което са почнали да следят, написа изданието Le Figaro. " Н...
National Geographic съобщи, че картографите му са решили, че „ бързото течение, обикалящо Антарктида, поддържа водите там разнообразни “ и заслужава да бъде считано за океан самичък по себе си.
„ Южният океан от дълго време е приет от учените, само че защото в никакъв случай не е постигано съглашение в интернационален проект, ние в никакъв случай не сме го признавали публично “, сподели Алекс Тейт, географ от Националното географско общество.
Той сподели, че комитетът по политиката за картите на групата обмисля смяната от години и Южния океан все по-често се загатва от учените и пресата.
Г-н Тейт добави, че Националното географско общество е подхванало стъпката да признае Южния океан „ заради неговата екологична уникалност “.
 Малко известни обстоятелства, които в действителност ще ви изумят Малко известни обстоятелства, които в действителност ще ви изумят
Събрали сме няколко невероятни обстоятелството, всеки от тях написан в 1 малко изречение. Някой неща в действителност ще ви изумят! Те носят скъпа инфор...
Това е единственият океан, който се дефинира от неговото течение, а не от континентите, които го ограждат, написа списание National Geographic.
Според Световния фонд (WWF) Южният океан - който обкръжава целия антарктически континент - е най-младият от международните океани, формиран, когато Антарктида и Южна Америка се разделят преди към 30 милиона години.
Националното географско общество реши да признае Южния океан от 8 юни, който е Световният ден на океаните. Г-н Тейт сподели, че този ход ще повлияе на метода, по който децата, употребяващи карти в учебните заведения, схващат света.
„ Учениците научават информация за океанския свят посредством учебниците. Ако не включите Южния океан, тогава не научавате спецификата му и какъв брой е значим “, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР