На здравни работници ще се прилага китайска ваксина срещу коронавирус

...
На здравни работници ще се прилага китайска ваксина срещу коронавирус
Коментари Харесай

Турция ваксинира медици от 11 декември

На здравни служащи ще се ползва китайска ваксина против ковид от 11 декември , съобщи Ahval.

Това заяви министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа във вторник, в сходство с известието, направено от президента Реджеп Ердоган през уикенда.

Понастоящем Турция е в стадий 3 на китайската ваксина COVID-19 върху високорискови здравни служащи и доброволци със междинен риск.

Според публични представители на страната не са докладвани огромни странични резултати.

Анкара подписа контракт за закупуване на 50 милиона дози от имунизацията от китайската Sinovac Biotech и също по този начин прояви интерес към закупуването на имунизацията на Pfizer и BioNTech. През уикенда Ердоган разгласи, че имунизацията ще се ползва гратис, започвайки от здравните служащи през декември.
 Турция с растеж на Коронавирус инфектирани и умряли
Турция с растеж на Коронавирус инфектирани и умряли

Висок брой за извършените по-малко проби за уикенда

Междувременно турското министерство на опазването на здравето във вторник заяви за 30 110 нови случая и рекордните 190 смъртни случая през последните 24 часа.

Тези резултати слагат страната измежду тези с най-голям денонощен брой новозаразени, в това число Бразилия и Съединени американски щати.

Турция организира и втория си уикенд с непълен комендантски час, като в същото време затвори учебните заведения, които не престават онлайн образованието до края на годината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР