На заседанието си днес Министерският съвет одобри трансфери в размер

...
На заседанието си днес Министерският съвет одобри трансфери в размер
Коментари Харесай

Правителството даде допълнително пари за училища и детски градини

На съвещанието си през днешния ден Министерският съвет утвърди прехвърляния в размер на 393 628 лева по бюджетите на общините за 2019 година за в допълнение финансиране на учебни заведения и детски градини, заяви държавният пресцентър.

380 100 лева са за прехрана на паралелки за придобиване на подготовка по предпазени специалности от специалности и такива, за които е налице предстоящ дефицит от фрагменти на пазара на труда за новоприетите възпитаници в VIII клас за образователната 2019/2020 година. Останалите 13 528 лева са за в допълнение финансиране за новите предпазени детски градини и предпазени учебни заведения, които кабинетът утвърди през ноември.

Общините получават още 1.5 млн. лева за превоз на възпитаници

Правителството отпусна в допълнение по бюджетите на общините 1 555 971 лв. за 2019 година за компенсиране на безплатния превоз на деца и възпитаници.

Парите са наложителен разход за просветителната системата, с цел да се извърши една от главните ограничения за обезпечаване на еднакъв достъп до качествено обучение на всички деца и възпитаници. Те ще бъдат обезпечени от бюджета на Министерството на образованието и науката (МОН) за 2019 година.

Над 1 млн. лева и за пет национални стратегии за образованието

Министерският съвет утвърди и 1 018 014 лв. за финансиране на действия по националните стратегии " Осигуряване на модерна просветителна среда ", " Обучение за ИТ кариера ", " Без свободен час ", " Мотивирани учители " и " ИТ бизнесът преподава " за 2019 година Средствата за спомагателни прехвърляния по бюджетите на общините се обезпечават от бюджета на МОН за 2019 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР