На заседанието на Европейския съвет постигнахме съгласие за Зелената сделка

...
На заседанието на Европейския съвет постигнахме съгласие за Зелената сделка
Коментари Харесай

Борисов коментира от Брюксел Зелената сделка и инцидента с автомобила на НСО

На съвещанието на Европейския съвет постигнахме единодушие за Зелената договорка и въглеродния неутралитет - това значи нулеви излъчвания до 2050 година Постижение е, че се договорихме всяка една страна сама да дефинира енергийния си микс. Това разяснява министър председателят Бойко Борисов.

Ние доста се борихме нуклеарната сила да влезе в този микс. Инвеститорският интерес към АЕЦ " Белене " е огромен и идва от доста места. Бъдещето на нашата енергетика е тематика, която изисква народен консенсус. Ние постоянно сме поставяли здравето и чистотата на въздуха преди всичко и би трябвало да кажем какво е бъдещето на въглищата, какво ще се случи - имаме 30-годишен интервал, след който ясно би трябвало да да заявим какво ще стане след тях. Много гладко сме го договорили по никакъв метод миньорите, работещите в тази сфера и енергийният микс да не пострадат. Ще има Европейски фонд от 100 милиарда евро, който ще подкрепи страните, които имат повече нездравословно произвеждане на електрическа енергия. Имаме належащо време, с цел да станат гладко процесите, съобщи още премиера.

Честитих изборната победа на Борис Джонсън и на Консерваторите. Вярвам, че ще продължим да работим добре дружно и ще поддържаме съдействие сред България и Англия на високо равнище.

Борисов разяснява и злополуката с автомобил на НСО, при която пострада 14-годишен възпитаник: " Всеки кара кола и на всеки може да се случи. Трябва да се каже на кой е колата и кой я е карал. Обществеността не бе осведомена в точния момент и правилно ".

" Сравнете известието с това за злополуката с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тогава жълти, подправени медии споделяха, че гавазите на Борисов са отговорни ", напомни министър председателят.

Борисов сподели още, че е доста отчаян от евродепутата Ангел Джамбазки, който беше засечен от служители на реда да кара в нетрезво положение. " Джамбазки ще понесе всичките си последици. Всички, които ме познават знаят, че не пия капка алкохол. Разочарован съм доста. Разочарование е малко, тъй като постоянно съм го харесвал като политик. Министерство на вътрешните работи не е прикрило никой ", безапелационен бе министър-председателят.

Днес е вторият ден от съвещанието на Европейския съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР