На заседание правителството одобри заделянето на 2 млрд. паунда помощ

...
На заседание правителството одобри заделянето на 2 млрд. паунда помощ
Коментари Харесай

Кабинетът в Лондон се готви за Брекзит без сделка

На съвещание държавното управление утвърди заделянето на 2 милиарда паунда помощ за министерствата


Британското държавно управление ускорява подготовката за вероятно излизане на кралството от Европейски Съюз без договорка, съобщи Би Би Си.

На този вид Б бе отдадено днешното съвещание на кабинета в Лондон. На него бе решено да бъдат заделени 2 милиарда паунда за министерствата, с които те да бъдат подкрепени при положение на Брекзит без договорка. Въпросните средства са за интервала 2019-2020 година, като предпочитани области за подпомогане ще бъдат границите, сигурността и интернационалната търговия.

Междувременно на 140 000 компании ще бъдат изпратени писма със препоръки по какъв начин да се приготвят за вероятно овакантяване на Европейски Съюз без съглашение.

Действията на държавното управление идват 101 дни преди формалното излизане на Англия от Европейски Съюз. Постигнатото от премиерката Тереза Мей съглашение към момента няма нужната поддръжка за пробутване в Народното събрание.

Опозиционната Лейбъристка партия дефинира дейностите на кабинета като загуба на време. А водачът на либералдемократите сър Винс Кейбъл, който води акция за образуване на втори референдум за Брекзит, ги назова “психологическа война ”.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР