На заседание на Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" е

...
На заседание на Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" е
Коментари Харесай

Държавен фонд "Земеделие" предоставя 30 млн. лв. за хуманно отношение към животни

На съвещание на Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие " е взето решение за даване на финансовия запас от 30 млн. лв. за "Помощ за реализирането на непринудено поети задължения за хуманно отношение към свинете ", за 2018 година, оповестяват от фонда.

Изплащането ще се прави еднократно - годишно или на траншове според от категорията животни.

В обсега на новата скица на държавна помощ са непокътнати ограниченията, прилагани до 2017 година: обезпечаване на свободна подова повърхност над наложителния стандарт; на изкуствено осветяване за минимум 11 часа; потребление на фураж, съдържащ най-вече 2,5 mg/kg деоксиниваленол. Максималният годишен интензитет на подкрепяне е до 500 евро на животинска единица, се споделя в информацията.

Помощта се дава на едно стопанство за покриване на спомагателни разноски или пропуснати приходи, свързани с осъществяване на доброволни задължения за хуманно отношение към животните, поети за минимум пет години.

Покриват се разноски на земеделските стопани, надвишаващи стандартите за хуманно отношение към свинете. Кандидатите по схемата би трябвало да реализират непрекъснат лабораторен надзор на фуражите и вярно да съхраняват зърното. По схемата за държавна помощ ще бъдат направени инструкции за използване взаимно с МЗХГ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР