На заседание на работна група между представители на Министерството на

...
На заседание на работна група между представители на Министерството на
Коментари Харесай

Транспортното министерство прие разчетите за покриване на загубите на транспортта в София

На съвещание на работна група сред представители на Министерството на превоза и известията и Столична община бяха утвърдени плановете за приходите и разноските на сдруженията, които обезпечават транспортната мрежа на столицата.

Към 30 април общо отговорностите на транспортните оператори в структурите на Столична община са в размер на 69,7 млн. лева, като от тях настоящи са 25,3 млн. лева, а просрочени - 44,3 млн. лева , оповестиха от транспортното министерство.

Представителите на министерството и Столична община към този момент работят по основаването на транспарантен механизъм за обективно установяване на размера на обезщетенията и дотациите за автобусни транспорти.

Първоначалното искане на Столична община беше за в допълнение финансиране от 143 млн. лева з а покриване на загуби на публичния превоз. Позицията на Министерството на превоза и известията е, че това би трябвало да бъде съществено аргументирано.

Останалата част от желаната дотация в размер на 73,7 млн. лева може да бъде финансирана на втори транш от държавния бюджет за 2022 година За отпущането ѝ още веднъж ще би трябвало да бъдат показани подробни планове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР