На заседание на Министерски съвет довечера ще бъде разгледана актуализация

...
На заседание на Министерски съвет довечера ще бъде разгледана актуализация
Коментари Харесай

Теглим нов заем за 1,5 милиарда, според Борисов ще са малко

На съвещание на Министерски съвет тази вечер ще бъде прегледана актуализация на Закона за държавния бюджет. На него би трябвало да бъде взето решение за издаване на нов дълг. 

„ Довечера ще проведем едно съвещание за актуализация на бюджета. Оптимистичният вид е дълг от милиард, милиард и половина, макар че на мен ми се коства, че ще са малко “, сподели министър председателят Бойко Борисов след държавното съвещание и срещата с борда на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии.

Според финансовият министър Владислав Горанов това са първите ограничения, които държавното управление във връзка с бюджета. " Средата е динамична, има разнообразни сюжети и би трябвало да имаме вид за всеки един от тях ", акцентира той. Точната цифра ще бъде обявена след съвещанието на Министерски съвет в 18:30 часа през днешния ден, посочи Горанов.

" В бюджета на Държавното публично обезпечаване има гласувани 490 милиона. Към него би трябвало да прибавим спомагателен трансфер за 1 милиард ", изясни финансовият министър.  

Според него внасянето на актуализацията в Народното събрание може да се случи на следващия ден до обяд, а до края на седмицата може да мине дебата в пленарна зала дружно със Закона за енергетиката. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР