На заседаниe на Комисията на 03.11.2021 г. бяха приети решения

...
На заседаниe на Комисията на 03.11.2021 г. бяха приети решения
Коментари Харесай

КПКОНПИ внася искове за отнемане на имущество на стойност 522 048,37 лв.

На заседаниe на Комисията на 03.11.2021 година бяха признати решения за внасяне на искове в окръжни съдилища в страната на обща стойност 522 048,37 лева В цената на исковете е включен неподвижен парцел и един автомобил.

Пред Софийски градски съд се претендира сумата от 206 043,80 лева от Здравко Укалски. Той е с обвиняване от прокуратурата за това, че в изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество като помощник, е изготвял неистинен нотариални пълномощни, които предоставял на различен обвинен, с цел да бъдат осъществявани документни измами и по този начин е получил без правно съображение непознато движимо имущество в размер на 338 129,14 лева В Окръжен съд – Русе се внася иск против Светозар Даскалов, на стойност 316 004,57 лева Обвинението е за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на закононарушения с наркотични субстанции и лихварство.

С решение на КПКОНПИ е открит спор на ползи във връзка с Ренета Кръстева, шеф на „ МБАЛ – Павликени “ ЕООД. Едноличен притежател на капитала на тази болница е Община Павликени, а доктор Кръстева е неин шеф от 2010 година В града работи и Самостоятелна медико-диагностична лаборатория „ Медикъл Прециз “ ЕООД – лечебно заведение за осъществяване на лабораторни, микробиологични, хистологични и други проучвания. До 2009 година шеф и притежател на лабораторията е била Ренета Кръстева, а по-късно – нейният татко Никола Кръстев. Лабораторията има подписан контракт с НЗОК.

От събраните в хода на производството пред КПКОНПИ доказателства е открито, че с изключение на шеф на общинската болница, доктор Кръстева е назначена в лабораторията, благосъстоятелност на нейния татко, като доктор – шеф на поделение. Установено е още, че тя, отново като шеф на общинската болница, е отдала чартърен на сдружението на татко си, в което е назначена и като доктор, пространства в болничното заведение /клинична лаборатория, приемна и хигиеничен възел/, както и лабораторно съоръжение и уреди. С решението е наложена санкция в размер на 5000 лева, като при влизането му в действие доктор Кръстева следва да бъде освободена от длъжността шеф на „ МБАЛ – Павликени “ ЕООД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР