На висшето ръководство на Въоръжените сили се пада честта и

...
На висшето ръководство на Въоръжените сили се пада честта и
Коментари Харесай

Радев: Висшето военно ръководство трябва да продължи да отстоява ускоряването на модернизацията на Българската армия


На висшето управление на Въоръжените сили се пада достойнството и отговорността да развива модерни отбранителни качества, да подсигурява високо равнище на военна подготовка и съгласуемост със съдружниците и да продължи да убеждава държавното управление в нуждата от ускорение на модернизацията на Българската войска. Това съобщи президентът на гала по почитане на български военнослужещи с висше офицерско звание, оповестиха от президентския прессекретариат.

Със собствен декрет президентът освобождава генерал-майор Михаил Попов като пълководец на Сухопътните войски и го назначава на длъжността „ Заместник-началник на защитата “. Държавният глава го удостоява с висше офицерско звание „ генерал-лейтенант “.



Бригаден военачалник Деян Дешков се освобождава от длъжността „ Командир на 61-ва механизирана бригада “ и с декрет се назначава за пълководец на Сухопътни войски. Той е почетен от президента с висше офицерско звание „ генерал-майор “.

Президентът назначава полковник Иван Иванов за заместник-началник на щаба по интервенциите в щаба на многонационалния корпус „ Югоизток “ в Сибиу, Румъния. На церемонията президентът го удостои с  висше офицерско звание „ бригаден военачалник “.



„ Новите звания и назначения са израз на самопризнание за Вашите професионални, командирски и лидерски качества, за работата и напъните през годините за развиването на Въоръжените сили на Република България “, уточни президентът. По думите му актуалната световна среда за сигурност слага все по-високи условия към устойчивостта и успеваемостта на командната конструкция. Държавният глава пожела на военнослужещите здраве, воля и сила за развиване на Въоръжените сили и издигане на техния престиж. 



От името на удостоените с висше офицерско звание генерал-лейтенант Михаил Попов увери, че те ще продължат напъните за ускорение модернизацията на Българската войска и ще работят професионално в осъществяване на своите отговорности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР