На Велика събота целият православен свят отново посрещна чудото на

...
На Велика събота целият православен свят отново посрещна чудото на
Коментари Харесай

Благодатният огън слезе в църквата при Божи гроб

На Велика събота целият православен свят още веднъж посрещна чудото на Благодатния огън в църквата при Божи гроб в Йерусалим. Йерусалимският патриарх Теофил III го раздаде на министрите на Гръцката черква и представители на други конфесии.

 Днес е Велика събота Виж още
Благодатният огън символизира чудотворната светлина на Възкресението на Христос, за която приказва още деятел Петър, и се счита за реликва за вярващите. Появата му в навечерието на православния Великден посредством молитвите на православния патриарх, духовенството и хилядите поклонници, се назовава " чудото на слизането на Благодатния огън ", предава Българска национална телевизия.

Светинята ще бъде получена от представители на 11 страни, изпратили самолети до Израел за нея - България, Беларус, Кипър, Молдова, Украйна, Русия, Румъния, Гърция, Грузия, Полша и Казахстан.

Заради пандемията и условията на израелските управляващи хората, които посещават страната да бъдат имунизирани и да са с негативен PCR тест, изработен 24 часа преди пътуването, делегацията на Светия Синод на България ще бъде в стеснен състав. Тя ще включва врачанския свещеник Григорий, шефа на дирекция " Вероизповедания " Емил Велинов и още един свещеник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР