На вчерашните парламентарни избори беше регистрирана най-ниската активност от 32

...
На вчерашните парламентарни избори беше регистрирана най-ниската активност от 32
Коментари Харесай

​​​​Повече от три декади: Най-ниската избирателна активност

На вчерашните парламентарни избори беше записана най-ниската интензивност от 32 години насам. В новото - 48-о Народно заседание влизат седем политически сили.

Това демонстрират данните на ЦИК при обработени над 99,9 на 100 от протоколите, заключи Цветозар Томов от комисията:

" Просто процеса на обработката на изборните резултати не е завършила ", заяви той, като добави:

" Няма да разясня, само че от това, което досега е оповестено, въведено в компютрите на Информационно обслужване, гласувалите са малко над 2,5 милиона души, тъй че относително несъмнено мога да кажа, че това са парламентарните избори с най-ниска изборна интензивност от всички провеждани от 1989 година насам ".

" Определянето на мандатите в многомандатните изборни региони да става въз основата на формалните резултати от последното броене ", уточни още той.

" Тъй като в тази акция, която стартира, още нямаше публични резултати, ние не сме взели решение на ЦИК, с което да изменим числеността на мандатите. Аз не се наемам с това да настоявам кой ще влезе и кой няма да влезе в идващия парламент. Това взема решение ЦИК. Въпреки това, има последващи етапи, които още не са минали ", означи представителят на ЦИК.

Той добави, че следва второто въвеждане на тези протоколи от екипите на Информационно обслужване и по-късно сравняване на резултатите от двете въвеждания и разбор на несъответствията на всички места, където при двете въвеждания на протоколи има разлика.

" Във всяка от тези етапи е допустимо да има частична смяна на изборния резултат. На доктрина има всевъзможни вероятности ".

По-рано през днешния ден Цветозар Томов не изключи опцията и партията " ИТН " да влезе като осма групировка в новото 48-о Народно заседание предвид на гласовете, събрани от партията в чужбина.

ТЕМА преди 25 минути (обновена) 1303 преди 2 часа 2422 преди 2 часа 693
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР