На вчерашната пресконференция на Държавния съвет за превенцията и контрола

...
На вчерашната пресконференция на Държавния съвет за превенцията и контрола
Коментари Харесай

Отличници! Китай е на второ място в света по брой поставени ваксини срещу COVID-19

На вчерашната конференция на Държавния съвет за предварителната защита и контрола на епидемията от новия ковид, заместител шефът на Управлението за надзор на болесттите при Държавната комисия по опазването на здравето У Ляню съобщи, че сега имунизирането против COVID-19 в страната продължава и до 10 април общо са сложени повече от 164 милиона дози, което подрежда страната на второто място в света, съобщи " Радио Китай ".

Говорителят на „ Синовак “ Лиу Пейчън уточни, че по думите на представителя на СЗО имунизациите на компанията скоро ще получат позволение на организацията за незабавна приложимост. Ако „ Синовак “ получи разрешението, специалистите на СЗО ще дадат рекомендации за потреблението и ги разгласяват обществено.

Относно новите случаи на инфектирани в град Жуейли, провинция Юннан, на конференцията се посочи, че понастоящем равнището на разпространяване на пандемията по света е високо и натискът от вносните случаи не понижава, по тази причина не може да се отпускат ограниченията за предварителна защита и надзор на епидемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР