На вчерашната конференция на ГЕРБ Бойко Борисов изглеждаше като човек,

...
На вчерашната конференция на ГЕРБ Бойко Борисов изглеждаше като човек,
Коментари Харесай

Борисов блъфира, макар и разчекнат между четири коня, знае акъла на патриотите

 На вчерашната конференция на ГЕРБ Бойко Борисов изглеждаше като човек, подготвен незабавно да се махне, защото му е писнало от всички и всичко. Дори се появиха мнения, че тъкмо когато митингът оредява и се маргинализира, той се е посочил мек като пластелин. Налял е бензин в митингите с държанието си, означиха анализаторите.

Самият Борисов предложи – да се махна аз, вие продължавайте без мен. Томислав Дончев беше по-конкретен – да изкараме до края на септември, да приемем бюджета и тогава да си тръгваме. Беше ясно, че блъфират и през днешния ден това стана явно. Защото и двамата знаят, че имат съдружен сътрудник, който в огъня ще влезе, само че оставки преди края на мандата няма да подаде. За патриотите играта е на живот и гибел.

След днешния съвет на обединението Валери Симеонов беше корав като канара – никакво отдръпване на Борисов, никакви избори до март.

След парламентарните избори преди три години беше ясно, че единственото допустимо държавно управление е сред между ГЕРБ и патриотите. Тогава не изглеждаше обикновено партия от фамилията на ЕНП да сформира  кабинет с хора, които се въргаляха по турската граница и се очакваше това да е най-голямото изпитание на Борисов преди третия му мандат.

Заслужаваше ли си? Борисов загатна, че няма да прави взаимни отстъпки. Но държавно управление с Каракачанов, Симеонов и Сидеров по едно и също време е все едно да те разпънат сред четири коня и да се надяваш, че ще се разминеш единствено с навехнат пръст.

Патриотите от време на време се държаха като рекетьорска тайфа, яхнала Борисов. В такива случаи ефикасното лекуване са предварителните избори. Беше въпрос на време докога Борисов ще им цепи басма, само че очевидно и той е запленен от концепцията рекетьорите да се усещат постоянни. Те в действителност се усещат постоянни и не дават и да се издума за предварителни избори, защото желаят още седем месеца се насладят на стабилността на ръководството. И те се любуват. Колко членове на Вътрешна македонска революционна организация станаха клиенти на прокуратурата, съда и полицията - подправени паспорти, празни язовири, престъпни сонди и рушвети. И все забъркани висши служители, министри, подкупни общински съветници и пияни евродепутати.

А Каракачанов постоянно твърдеше, че ластикът се е опънал да прекаленост, въпреки че трябваше от дълго време да се е скъсал.

Оставете ни да вършим каквото желаеме и ластикът няма да се скъса. Така патриотите желаят да изкарат цялостния мандат. Борисов е наясно и по тази причина предложи да се махне. Знае акъла на патриотите, които не са луди да скъсат ластика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР