На Украйна ще са ѝ необходими най-малко 10 години, за

...
На Украйна ще са ѝ необходими най-малко 10 години, за
Коментари Харесай

На Украйна ще са ѝ нужни поне 10 години, за да разчисти всички мини и експлозиви от територията си

На Украйна ще са ѝ нужни минимум 10 години, с цел да разчисти всички мини и експлозиви от територията си и от териториалните си води след края на войната с Русия, съобщи Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Украйна е съумяла да разчисти 620 квадратни километра земя, на която са били разпръснати хиляди взривни устройства, в това число 2000 бомби, пуснати от въздуха, само че съвсем 300 000 квадратни километра към момента се считат за " непочистети ", сподели формалният представител. Това съставлява повърхност с приблизителната величина на Италия или половината територия на Украйна.

" До 10 години, това е оптимистичната цифра. Защото не знаем какво се случва на териториите, където се водят дейни сражения сега ", сподели Олександър Хорунжий, представител на украинската Държавна незабавна работа. " Само си представете броят на бомбите, които са бил пуснати върху нас от врага ", добави той. Най-важният приоритет е да бъдат разминирани инфраструктурата, жилищните региони и пътищата, само че ще отнеме по-дълго време да бъдат разчистени горите, реките и крайбрежието, посочи Хорунжий.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР