На учебен полигон Корен се провежда полева подготовка, в която

...
На учебен полигон Корен се провежда полева подготовка, в която
Коментари Харесай

Военни тренират как да ни пазят от ядрена, химическа или биологична атака или авария


На образователен полигон „ Корен ” се организира полева подготовка, в която вземат участие експертите по нуклеарна, химическа, биологическа отбрана и екология (ЯХБЗ и Е) от 38-ми батальон в Мусачево и от 59-ти батальон в Горна Оряховица. Целта е военнослужещите да усъвършенстват практическите си привички и дейности при пораждане на нуклеарна, химическа и биологическа конюнктура вследствие на потребление на оръжие за всеобщо заличаване, при повреди и терористични актове.

По време на полевата подготовката се отработват задания, свързани с приключване на промишлени, токсични и химически субстанции, както и с преодоляване на рискове от нуклеарни и химически рискови повреди.

Ръководител на полевата подготовка е полковник Георги Малинов от отдел „ Подготовка на войските ” в Командването на Сухопътните войски, а шеф на лагерния общ брой е командирът на 38-ми батальон подполковник Анатолий Димитров.

В хода на полевата подготовка ще се проведат две ротни тактико-специални учения със експертите по ЯХБЗ и военнослужещи от 3-та механизирана рота от 31-ви механизиран батальон на 2-ра механизирана бригада.

В последните дни на полевата подготовка - от 29 септември до 1 октомври, формированията ще вземат участие в тактическото обучение с бойни стрелби „ Ответен удар – 2020 “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР